"BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
2 participanți
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
"BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
"BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
Ce ai nevoie:
* 2 căni OREZ
* 2 CEPE
* 200g CIUPERCI (eu am pus din conservă)
* 150 g ŞUNCĂ
* 500 g CARNE de VITĂ, tocată
* 2 linguri PASTĂ de TOMATE
* 1 legătură PĂTRUNJEL verde tocat
* 150 g PARMEZAN sau CAŞCAVAL ras
* 3 linguri ULEI de MĂSLINE
* 3 OUĂ + cele 2 albuşuri
* 2 GĂLBENUŞURI
* ULEI pentru prăjit
* FĂINĂ, PESMET
* SARE, PIPER
Mai întâi se pune orezul la fiert (în de 3 ori cantitatea de apă) şi cu 0 linguriţă de sare.
Eu am pus şi un pic de ulei de măsline in apa de fiert.
Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol.
(Orezul l-am fiert seara şi l-am lăsat să se răcească până a doua zi.)
Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez,
se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust,
şi se omogenizează foarte bine.
Tot seara am făcut şi umplutura şi am lăsat-o până a doua zi să se răcească.
Ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie bucăţi mici şi subţiri, iar şunca se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc împreună.
Se lasă să scadă zeama şi se pune carnea tocată.
Se amestecă toate şi se toarnă 200 ml APĂ.
Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama.
Se adaugă pastă de tomate, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se mai lasă 2-3 minute.
Se pune la final patrunjelul verde tocat mărunt.
Se lasă umplutura să se răcească.
Şi acum facem "buletele" (adică ... găluşti )
Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşează în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura.
Se pune o lingură din compoziţia cu carne, se acoperă cu orez şi se dă formă rotundă.
Se continuă aşa, până se termină... orezul.
Găluştele se trec prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei încins şi se scot pe prosop de hârtie absorbant.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ce ai nevoie:
* 2 căni OREZ
* 2 CEPE
* 200g CIUPERCI (eu am pus din conservă)
* 150 g ŞUNCĂ
* 500 g CARNE de VITĂ, tocată
* 2 linguri PASTĂ de TOMATE
* 1 legătură PĂTRUNJEL verde tocat
* 150 g PARMEZAN sau CAŞCAVAL ras
* 3 linguri ULEI de MĂSLINE
* 3 OUĂ + cele 2 albuşuri
* 2 GĂLBENUŞURI
* ULEI pentru prăjit
* FĂINĂ, PESMET
* SARE, PIPER
Mai întâi se pune orezul la fiert (în de 3 ori cantitatea de apă) şi cu 0 linguriţă de sare.
Eu am pus şi un pic de ulei de măsline in apa de fiert.
Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol.
(Orezul l-am fiert seara şi l-am lăsat să se răcească până a doua zi.)
Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez,
se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust,
şi se omogenizează foarte bine.
Tot seara am făcut şi umplutura şi am lăsat-o până a doua zi să se răcească.
Ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie bucăţi mici şi subţiri, iar şunca se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc împreună.
Se lasă să scadă zeama şi se pune carnea tocată.
Se amestecă toate şi se toarnă 200 ml APĂ.
Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama.
Se adaugă pastă de tomate, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se mai lasă 2-3 minute.
Se pune la final patrunjelul verde tocat mărunt.
Se lasă umplutura să se răcească.
Şi acum facem "buletele" (adică ... găluşti )
Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşează în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura.
Se pune o lingură din compoziţia cu carne, se acoperă cu orez şi se dă formă rotundă.
Se continuă aşa, până se termină... orezul.
Găluştele se trec prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet.
Se prăjesc în baie de ulei încins şi se scot pe prosop de hârtie absorbant.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: "BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
Aurora dar ce harnica ai fost!! Sunt interesante buletele astea .
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: "BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
Buletele au fost foarte apreciate de sotzul meu si de fiica mea.
Si sunt foarte bune si reci.
Si facute asa, in doua etape (seara si a doua zi)
nu mi s-au parut greu de facut.
Si sunt foarte bune si reci.
Si facute asa, in doua etape (seara si a doua zi)
nu mi s-au parut greu de facut.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: "BULETE" din OREZ cu CARNE de vită
Cred ca o sa incerc si eu
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|