INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!
INCREDIBIL DE ATRACTIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Marinate și baițuri pentru carne

2 participanți

In jos

Marinate și baițuri pentru carne Empty Marinate și baițuri pentru carne

Mesaj Scris de another Sam 23 Apr 2011, 2:56 pm

După cum am mai spus, baițurile, sau marinatele, au trei componente esențiale: acidul (vinul, oțetul sau sucul de citrice), condimentele și uleiul. Între acestea trebuie păstrată o proporție echilibrată. Acizii din vin, oțet sau suc de citrice au rolul de a rupe legăturile proteice din carne, acțiune care va permite pătrunderea aromelor din condimente. Uleiul are rolul de a fixa și păstra aceste arome. Proporția ideală între elementele de bază este de câte o treime din fiecare.

Eu îmi prepar singur condimentele. În marinata asta pentru miel am pus următoarele condimente:
- busuioc
- mentă
- cimbru
- cuișoare
- foi de dafin
În afara de cuișoarelor și a foilor de dafin, celelalte sunt din producția proprie. Le cresc în ghivece pe balcon, le recoltez și le usuc. Le păstrez în pungi de hârtie.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Amestec vinul roșu (sau alb, dacă nu aveți roșu) cu oțetul. Pun morcovi feliați, usturoi și praz (puteți pune ceapă și usturoi verde sau uscat). Pun rozmarin. Eu am rozmarin verde, pe balcon.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pun pătrunjel
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Adaug carnea și completez cu vin și apă, cât să acopere carnea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dau totul la rece, pentru câteva ore, după care voi adăuga uleiul. Nu-l pun de la început, pentru a permite acizilor din vin să rupă legăturile proteice din țesuturile cărnii de miel, ceea ce va permite acesteia să absoarbă aroma condimentelor. Uleiul îl adaug după două-trei ore. Marinata stă la frigider cel puțin 24 de ore.

Înainte de a prepara carnea, o scoateți din marinată, o zvântați un pic pe șervețele de hârtie și o puneți la grătar sau la cuptor.


another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Marinate și baițuri pentru carne Empty Re: Marinate și baițuri pentru carne

Mesaj Scris de aurora Sam 23 Apr 2011, 7:14 pm

Super super super marinata ... am luat si eu reteta de la tine

am pus vin alb demisec (de-asta am avut)
am pus ceapa verde si usturoi verde, marar si partrunjel verde
am pus si usturoi de-al batran
restul condimentelor din plic
aha... am pus si menta verde, am un ghiveci cumparat de la Kaufland
daca another imi spunea mai din timp, cumparam si alte ghivece cu verzituri
ca in balcon eu nu am gradinita, din motive de pisici



aurora
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum