PEŞTE
4 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: PEŞTE
Sa stii ca reteta este mai veche, am uitat de ea. Pe cuvant.
Am schimbat un pic stilul de prezentat retete. Nu le mai prezentam atat de seci, mai bagam cate o poveste, o gluma, o vorba buna, un sfat. Nu le mai punem pe site-uri gustoase pentru ca de acolo se fura retete din greu. Blogul nostru este protejat, iar daca fura cineva o poza, fara acordul nostru, se umple de virusi. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dar, daca tot ai adus vorba, ne-au umplut copiii de peste de la ultima vizita la Orsova.
Re: PEŞTE
Da, este bună ideea asta cu prezentarea reţetelor însoţite de câte o glumă, o poveste etc. Eu am acasă acest [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] . Este foarte interesant.nicuvar a scris:
Sa stii ca reteta este mai veche, am uitat de ea. Pe cuvant.
Am schimbat un pic stilul de prezentat retete. Nu le mai prezentam atat de seci, mai bagam cate o poveste, o gluma, o vorba buna, un sfat. Nu le mai punem pe site-uri gustoase pentru ca de acolo se fura retete din greu. Blogul nostru este protejat, iar daca fura cineva o poza, fara acordul nostru, se umple de virusi. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dar, daca tot ai adus vorba, ne-au umplut copiii de peste de la ultima vizita la Orsova.
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Gogoşari umpluţi cu peşte
Ingrediente
- 6 gogoşari
- o cutie de ciuperci marinate
- o cutie de porumb boabe
- 2 morcovi
- o căpăţână de usturoi
Ciupercile marinate, morcovii tăiaţi mărunt sau daţi pe răzătoare şi porumbul boabe, împreună cu fileul tăiat fideluţă se căleşte o idee. Nu mai mult doar o idee! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu acest mix la care adăugăm usturoiul mărunţit umplem gogoşarii care se pun într-o tavă. Dacă mai rămâne mix, punem pe lângă gogoşari.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se coc în cuptor. Când sunt gata, puneţi cât mai mult pătrunjel tocat pe deasupra. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
- 6 gogoşari
- o cutie de ciuperci marinate
- o cutie de porumb boabe
- 2 morcovi
- o căpăţână de usturoi
Ciupercile marinate, morcovii tăiaţi mărunt sau daţi pe răzătoare şi porumbul boabe, împreună cu fileul tăiat fideluţă se căleşte o idee. Nu mai mult doar o idee! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu acest mix la care adăugăm usturoiul mărunţit umplem gogoşarii care se pun într-o tavă. Dacă mai rămâne mix, punem pe lângă gogoşari.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se coc în cuptor. Când sunt gata, puneţi cât mai mult pătrunjel tocat pe deasupra. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Eh, mereu trebuie sa concurez cu avansatii
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Gândeşte-te bine, te rog, înainte de a răspunde!Mihaela a scris:Eh, mereu trebuie sa concurez cu avansatii
Să nu-mi spui că nu-ţi şi place să concurezi cu avansaţii!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Imi place, normal. Si mi se intampla frecvent pt ca ma bag eu in chestii din astea .another a scris:
Să nu-mi spui că nu-ţi şi place să concurezi cu avansaţii!
Dar trebuie sa ma mobilizez!
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Păi, mobilizează-te...!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Da? De ce?another a scris:Păi, mobilizează-te...!
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
O întrebare bună! De ce nu, de exemplu?!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
another a scris:De ce nu ?!
Adica de ce nu ma mobilizez?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Nu-mi dau seama...
Asta era întrebarea? Da? Atunci, de ce nu te mobilizezi?
Asta era întrebarea? Da? Atunci, de ce nu te mobilizezi?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Cred ca nu exista suficiente motive nici pentru da si nici pentru nu .
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Un proverb din Extremul Orient spune aşa: dacă mergi, mergi, dacă stai, stai, dar numai nu sta pe gânduri!
Uite [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] o melodie despre care cred că te-ar putea mobiliza!
Citeşte şi astea...
Noaptea e vie…
Sunt nopţi în care descoperi în ochii femeii
Argintul viu al zăpezilor iarna,
Ecourile timpului bântuind primăvara,
Câmpia de vară, aşezată-n amurg pentru închinăciune,
Sau toamna, căderea frunzelor, simfonie eternă...
Şoaptele tale vor semăna, atunci, cu ale ei -
Cuvintele îndrăgostiţilor, uitate pe rouă
Strivesc umbra amintirilor
Unui trecut care n-a fost al lor
Another
Uite [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] o melodie despre care cred că te-ar putea mobiliza!
Citeşte şi astea...
Noaptea e vie…
Sunt nopţi în care descoperi în ochii femeii
Argintul viu al zăpezilor iarna,
Ecourile timpului bântuind primăvara,
Câmpia de vară, aşezată-n amurg pentru închinăciune,
Sau toamna, căderea frunzelor, simfonie eternă...
Şoaptele tale vor semăna, atunci, cu ale ei -
Cuvintele îndrăgostiţilor, uitate pe rouă
Strivesc umbra amintirilor
Unui trecut care n-a fost al lor
Another
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Ma faci sa ma mobilizez si dupa aceea o sa te depasesc la gatit (chiar daca ai un avans acuma fata de mine) .
another a scris:
Citeşte şi astea...
Noaptea e vie…
Sunt nopţi în care descoperi în ochii femeii
Argintul viu al zăpezilor iarna,
Ecourile timpului bântuind primăvara,
Câmpia de vară, aşezată-n amurg pentru închinăciune,
Sau toamna, căderea frunzelor, simfonie eternă...
Şoaptele tale vor semăna, atunci, cu ale ei -
Cuvintele îndrăgostiţilor, uitate pe rouă
Strivesc umbra amintirilor
Unui trecut care n-a fost al lor
Another
Frumoase. Parca le-am mai citit. Da Merci
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Da, cred că le-ai mai citit.Mihaela a scris:Frumoase. Parca le-am mai citit. Da Merci
Mi-am petrecut o parte din noaptea asta încercând să înţeleg de ce nu le adun totuşi într-un volum.
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Suna bine poezia chiar si printre retete
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: PEŞTE
Mihaela a scris:
Suna bine poezia chiar si printre retete
Eşti prea bună cu mine.Mihaela a scris:De fapt e un taram al artelor...
Mă întreb dacă merit...
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Ai drepate, Nicu!
Hai că modific acum!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Nu pot modifica, dar o să-l rog pe Franz să facă treaba asta! Gogoşari umpluţi cu peşte, dar fără peşte, nu se poate!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: PEŞTE
Ton cu citrice
Ingrediente
- un pește de peste un kg
- o portocală mare sau două de mărime potrivită
- usturoi
- busuioc
- salvie
- coriandru (boabe)
- piper (boabe)
- pătrunjel verde
- mentă verde
Pentru sos
- o conservă de roșii în bulion
- unul sau doi ardei kapia copți (eventual tot din conservă)
- un ardei iute (verde sau uscat)
- usturoi
- pătrunjel verde
Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice.
Curățați peștele și nu uitați să-i scoateți bronhiile! Dacă uitați, acestea vor da un gust amar și neplăcut mâncării pe care o preparați!
Eu tai tonul și în interior, pentru că este un pește foarte gros și vreau să fiu sigur că se va pătrunde bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dați cu sare peste pește și lăsați-l câteva minute să o absoarbă.
Frecați apoi peștele cu o felie de portocală.
Dați-l la rece și lăsați-l 15-20 de minute acolo.
Curățați feliile de citrice de coajă și tapetați fundul vasului în care veți găti, cu aceste felii.
Coaja păstrați-o, pentru că ne trebuie mai târziu.
Puneți în vas semințele de coriandru, câteva boabe de piper și câțiva căței de usturoi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tăiați busuiocul, menta, salvia și amestecați totul cu coaja de portocală mărunțită și cu usturoi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu acest amestec, umpleți peștele și așezați-l în vas.
Eu gătesc în vas de lut, dar puteți găti acest pește în orice vas care rezistă în cuptor.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adăugați foarte puțină apă și puneți vasul în cuptor. Așa arată după aproximavit 30 de minute.
Este faza în care veți adăuga puțin vin alb peste pește, în vas.
Băgați apoi peștele înapoi în cuptor, dar fără capac, pentru ca să se poată rumeni.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Între timp, treceți la preparearea sosului.
Puneți roșiile din conservă și ardeiul kapia copt într-un vas, adăugați ardeiul iute tocat, sare și piper mărunțit, după gust, puneți două sau trei linguri de ulei de măsline și scădeți totul pe foc, mestecând cu grijă, să nu se lipească de vas. Luați de pe foc, adăugați pătrunjel verde și sosul este gata!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Scoateți peștele din cuptor, adăugați pătrunjel verde și serviți-l cu sosul acesta mirobolant! Vă doresc poftă bună!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
- un pește de peste un kg
- o portocală mare sau două de mărime potrivită
- usturoi
- busuioc
- salvie
- coriandru (boabe)
- piper (boabe)
- pătrunjel verde
- mentă verde
Pentru sos
- o conservă de roșii în bulion
- unul sau doi ardei kapia copți (eventual tot din conservă)
- un ardei iute (verde sau uscat)
- usturoi
- pătrunjel verde
Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice.
Curățați peștele și nu uitați să-i scoateți bronhiile! Dacă uitați, acestea vor da un gust amar și neplăcut mâncării pe care o preparați!
Eu tai tonul și în interior, pentru că este un pește foarte gros și vreau să fiu sigur că se va pătrunde bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dați cu sare peste pește și lăsați-l câteva minute să o absoarbă.
Frecați apoi peștele cu o felie de portocală.
Dați-l la rece și lăsați-l 15-20 de minute acolo.
Curățați feliile de citrice de coajă și tapetați fundul vasului în care veți găti, cu aceste felii.
Coaja păstrați-o, pentru că ne trebuie mai târziu.
Puneți în vas semințele de coriandru, câteva boabe de piper și câțiva căței de usturoi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tăiați busuiocul, menta, salvia și amestecați totul cu coaja de portocală mărunțită și cu usturoi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu acest amestec, umpleți peștele și așezați-l în vas.
Eu gătesc în vas de lut, dar puteți găti acest pește în orice vas care rezistă în cuptor.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adăugați foarte puțină apă și puneți vasul în cuptor. Așa arată după aproximavit 30 de minute.
Este faza în care veți adăuga puțin vin alb peste pește, în vas.
Băgați apoi peștele înapoi în cuptor, dar fără capac, pentru ca să se poată rumeni.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Între timp, treceți la preparearea sosului.
Puneți roșiile din conservă și ardeiul kapia copt într-un vas, adăugați ardeiul iute tocat, sare și piper mărunțit, după gust, puneți două sau trei linguri de ulei de măsline și scădeți totul pe foc, mestecând cu grijă, să nu se lipească de vas. Luați de pe foc, adăugați pătrunjel verde și sosul este gata!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Scoateți peștele din cuptor, adăugați pătrunjel verde și serviți-l cu sosul acesta mirobolant! Vă doresc poftă bună!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|