INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!
INCREDIBIL DE ATRACTIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce intra in stomacul nostru!

+8
Mutulica
Franz Schneider
neica nimeni
solitude
ABBA
aurora
iulia
little light
12 participanți

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de another Mier 17 Mar 2010, 12:51 pm

Mie de exemplu nu mi-au plăcut niciodată covrigeii ăia la punguliţe de-alea foşnitoare. Mă enervează numai ideea că ar veni cineva lângă mine să foşnească punga şi să cronţăne din dinţi la covrigi de-ăia! De-aia nu-mi plac nici mie! Măcar dacă ai fi putut să-i mănânci cu muştar!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Loki Mier 17 Mar 2010, 12:52 pm

another a scris:Măcar dacă ai fi putut să-i mănânci cu muştar!
Te-mpiedică cineva? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Loki
Loki

Mesaje : 390
Data de inscriere : 25/02/2010
Localizare : neimportant.forumgratuit.ro

http://neimportant.forumgratuit.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de another Mier 17 Mar 2010, 12:54 pm

Loki a scris:
another a scris:Măcar dacă ai fi putut să-i mănânci cu muştar!
Te-mpiedică cineva? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eticheta! Mă-mpiedic mereu de etichetă, Delta! Etichetele alea mici de hârtie. Scrie pe ele că nu e recomandabil să haleşti covrigeii tăvăliţi prin muştar! N-ai observat, nu? Normal! Pe berea neagră nu scrie aşa ceva! mia cumpără şi tu covrigei! Avea dreptate Ceauşescu când a dat dispoziţie să se vândă berea cu mâncare lângă ea! Cu covrigei, de exemplu!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Franz Schneider Dum 21 Mar 2010, 10:18 am

Cireasa si secretele sale terapeutice

852 vizualizari Încă din cele mai vechi timpuri, ciresele erau folosite în tratarea oboselii, dar si în licorile fabricate de vraci pentru a oferi curaj războinicilor Vracii epocilor apuse nu greseau atunci când ofereau licori din suc de cirese celor cu organism slăbit, timizilor sau femeilor care nu puteau avea copii. S-a constatat că vitaminele din grupul A, B si C, ca si sărurile de fier, cupru si zinc, precum si iodul si fluorul au într-adevăr o mulţime de influenţe pozitive asupra organismului.
Despre cireasă ca medicament se cunostea până acum că este un fruct care combate stările de oboseală nervoasă si fizică, e un bun adjuvant în terapia anemiilor, un bun detoxifiant, având efect diuretic, antiinfecţioase, tonifiant al ţesutului renal, dar si un dusman real al litiazei biliare si al plăcii dentare. Cercetătorii olandezi au decoperit si efectul benefic al unor zaharuri asupra ţesutului cardiac si, mai târziu, efectul anticancerigen al cobaltului din cireasă.
În luna martie a acestui an, cercetătorii germani de la Universitatea din Dresda au dat publicităţii o serie de noi descoperiri legate de efectul benefic al consumului de cirese. Acestia au descoperit 18 noi substanţe cu efect direct si indirect asupra metabolismului primatelor si omului, cât si efecte surprinzătoare ale unor elemente cunoscute a fi prezente în pulpa fructului de cireasă. Problemele glicemice Fructul de cires conţine 15% glucide, adică zaharuri, care sunt denumite în mod incorect „carbohidraţi”. Din acest procentaj de zaharuri, 0,3% reprezintă molecule simple care au o structură asemănătoare fructozei si un efect aparte asupra proceselor metabolice. Biochimistii germani au dovedit că aceste zaharuri simple sunt eteri ai levulozei, care pot acţiona asupra unor proteine ce declansează unele reacţii chimice în toate celulele. Astfel, legarea acestor levuloze la unele structuri din membrana celulelor poate determina grăbirea transformării zaharurilor în alţi compusi sau eliberarea glucozei din celule în sânge.
Unul dintre aspectele cele mai importante este grăbirea eliberării de glucoză în sânge atunci când organismul o cere. Ca urmare a acestui efect, sunt diminuate „căderile” glicemice care conduc la starea de oboseală sau chiar lesin. Ca urmare, o persoană care are perioade cu scăderi bruste ale glicemiei va putea să-si menţină echilibrul metabolic mai usor în cazul în care consumă cirese, chiar în cantităţi foarte mici. Pentru cei care au astfel de probleme este recomandat să se consume 70-100 g de cirese dimineaţa, de preferat după micul dejun. În cazul persoanelor care au probleme cardiace, specialistii recomandă ca ciresele să fie consumate cu 10-15 minute înainte de micul dejun.
Nu în ultimul rând, aceleasi levuloze din cireasă păstrează un nivel al glicemiei care împiedică riscul apariţiei unor forme de diabet zaharat. Totodată, s-a dovedit că unii izomeri optici ai metoxi-fructozei din cireasă pot împiedica dereglările apărute la nivelul celulelor betapancreatice care secretă insulină. Acest faqpt, descoperit în martie 2009 de medicii germani, demonstrează efectul antidiabetic incontestabil al consumului de cirese.
Cercetările efectuate au arătat că o cură de cirese proaspete, 100 g pe zi timp de 40 de zile, poate reduce cu 60% riscul apariţiei a sase forme de diabet zaharat. Cei care au rude de gradul I diabetici trebuie să ţină însă cont de sfaturile endocrinologilor înainte de a ţine cura cu cirese ca metodă profilactică. Obezitatea si colesterolul În pulpa de cireasă sunt prezente 12 substanţe care acţionează indirect asupra metabolismului grăsimilor. Cei mai importanţi compusi sunt reprezentaţi de izomeri ai pigmenţilor antocianici regăsiţi în cireasa în curs de coacere, când capătă culoarea rozalie. Acesti compusi modifică aciditatea si sarcina electrică globală a lichidelor din apropierea celulelor care acumulează grăsime, celule numite adipocite. Datorită acestui efect, celulele grase din ţesutul de sub piele încep să descompună grăsimile. Mecanismul intim este studiat în prezent si nu este suficient deslusit. Se presupune că mediul creat de compusii din cireasă grăbesc activitatea proteinelor care „rup” grăsimile în glicerină si acizi grasi, proces numit hidroliză enzimatică. Simulările pe calculator arată că un consum de cirese la ora prânzului ar fi cel mai eficient pentru a grăbi acest proces de hidroliză a grăsimilor de sub piele. De asemenea, s-a demonstrat că o cură de cirese de numai 100 g la orele 12.00-13.00 ne-ar putea ajuta să slăbim 1 kg pe lună, dacă am respecta cea mai permisivă dietă de slăbire.
Aceleasi cercetări recente privitoare la efectul curei de cirese asupra metabolismului grăsimilor au demonstrat că unii aminoacizi vegetali din cireasă pot scădea nivelul colesterolului sangvin. Efectul se datorează activării unor mecanisme ale ficatului, de înlăturare a surplusului de colesterol din circuitul sangvin. Totodată, există dovezi încă insuficient clarificate ale influenţei etilalaninelor din cirese asupra mecanismului tiroidian de scădere a concentraţiei de colesterol din sânge. Aceste efecte fac din cireasă un real medicament forte împotriva problemelor cardiovasculare care sunt în prezent cauza principală a mortalităţii în ţara noastră. Efectele asupra sistemului nervos Cel mai cunoscut efect al consumului de cirese asupra sistemului nervos este cel sedativ, adică linistitor, calmant, ce împiedică apariţia stării de nervozitate sau iritabilitate. Acest lucru se datorează atât conţinutului relativ ridicat în potasiu din cireasă, cât si unor cetoamine care grăbesc distrugerea adrenalinei acumulate în ţesutul nervos.
Substanţele prezente în fructul de cires nu acţionează însă exclusiv asupra stării de iritabilitate, impulsivitate si agresivitate. Cercetările de ultimă oră ale neurologilor americani au arătat că în fructul de cireasă sunt prezente o serie de principii active care pot acţiona benefic asupra numeroaselor funcţii ale sistemului nervos central. Astfel, specialistii britanici au demonstrat că cireasa conţine substanţe capabile de a creste nivelul atenţiei, puterii de concentrare psihică, dar si calitatea filtrării informaţiilor importante pentru supravieţuire.
S-a evidenţiat faptul că unele substanţe simple din cireasă, cum ar fi unii eteri ai colinei, pot creste atenţia distributivă pentru 92% din femei si 86% din bărbaţi. Aceasta înseamnă, de fapt, că o cură de cirese ne poate permite să fim mai puţin stresaţi atunci când în jurul nostru se petrec mai multe evenimente.
Cercetările efectuate la Oxford în anii 2006-2009 arată că o cură de numai 40 de zile cu 150 g cirese pe zi, poate scădea stresul persoanelor care lucrează cu publicul cu până la 40%. Totodată, aceleasi studii dovedesc că cei care lucrează în medii poluate sonor sau, în cazul educatorilor si profesorilor, impactul stresului este cu până la 50% mai redus, tocmai datorită îmbunătăţirii atenţiei distributive. Un nou studiu realizat prin simulări computerizate arată că un consum modest de cirese scade drastic stresul conducerii autovehiculelor în condiţii de aglomeraţie sau sub presiunea altor gânduri ori a grabei. În aceeasi ordine de idei, cresterea atenţiei distributive datorită consumului de cirese reduce cu 20-40% stresul perceput de elevi în timpul orelor de scoală, crescând în acelasi timp rezultatele bune la stiinţele exacte, în special la matematică si fizică. Efectele asupra somnului Un aspect extrem de interesant îl reprezintă efectul unor aminoacizi vegetali din cireasă asupra proceselor petrecute în timpul somnului profund. Astfel, neurobiologii britanici au dovedit că unii ceto-aminoacizi vegetali prezenţi în cantităţi infime în coaja de cireasă cresc sansa apariţiei unor anumite unde electromagnetice ce produc, în 80% din cazuri, vise plăcute. Aceste unde ce apar în urma unei cure îndelungate cu cirese au un efect de consolidare a circuitelor nervoase, implicate în învingerea fricii. Cercetătorii presupun că visele plăcute apărute ca urmare a curei cu cirese ar avea drept consecinţă eliberarea de epinefrine si serotonine capabile de a construi o frână a senzaţiilor exagerate de frică. Altfel spus, unele substanţe din cireasă lucrează asupra unor reacţii chimice din creier, făcându-ne mai apţi pentru a învinge senzaţia exagerată de frică. Această descoperire justifică faptul că, în vremea epocii romane, „ereticii” foloseau suc de cirese ca leac pentru fricosi, dar si pentru tinerii care se temeau de legături intime.
Un alt efect benefic al consumului de cirese îl reprezintă chiar inducerea viselor plăcute, care au efect echilibrant asupra psihicului. Este cunoscut faptul că pentru 79% din femei si 90% din bărbaţi, visele plăcute cresc echilibrul nervos datorită reglării secreţiei unor substanţe din creier, precum hipocretina si serotonina. Ciresele în cura de slăbire S-a demonstrat că o cură de cirese de numai 100 g pe zi, timp de 12 zile, poate scădea media ratei absorbţiei grăsimilor cu 30% si pe cea a glucozei cu 15%. Aceasta înseamnă că aportul caloric al cireselor este anulat. Mai mult decât atât, consumul zilnic a 100-200 g de cirese diminuează cu peste 10% absorbţia tuturor principiilor alimentare care pot conduce la îngrăsare. Pe de altă parte, ciresele, prin conţinutul specific în eteri si taninuri (numite „C.T.10”), scad eficient efectul hormonal al unor estrone care produc depunerea de lipide în jurul feselor si coapselor. În ce constă cura de cirese Dimineaţa, înainte de micul dejun, consumă 100-150 g cirese proaspete, nu foarte coapte, chiar usor verzui, mai mult acrisoare decât dulci. Micul dejun nu trebuie să fie bogat în proteine din carne de porc sau ouă, evitându-se total brânzeturile dulci, grase. Este de preferat ca între consumul de cirese si micul dejun să se facă o mică pauză de 10-12 minute, în care este recomandată puţină miscare. Între micul dejun si cină trebuie să se consume o jumătate de litru de apă minerală si să se evite total dulciurile sau gustările cu conţinut de proteine animale sau grăsimi de orice fel. La prânz se recomandă ca înainte de masă să se consume 20-30 g de cirese. Dejunul trebuie să fie voluminos si mai mult uscat, adică să se evite pe cât se poate ciorbele sau supele. După masa de prânz, se beau 100 ml apă minerală, apoi, în loc de desert, se mănâncă 5-6 cirese de mărime medie, de preferat nu foarte coapte. Între masa de prânz si cină se bea jumătate de litru de apă minerală si nu se consuma niciun aliment sau băutura aromată.
Foarte important! Această cură implică renunţarea totală între prânz si cină la băuturi alcoolice, mai ales tării sau vinuri dulci. La cină este recomandat să consumi ceai de pulpă de cirese, preparat din fierberea a 6-7 cirese tăiate mărunt în jumătate de litru de apă, la care se adaugă puţin zahăr. Ceaiul se serveste în timpul mesei, indiferent de meniu.
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de little light Dum 21 Mar 2010, 10:30 am

Eu când mă apuc de mâncat cireşe nu mai pot să mă opresc. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
little light
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de sare.ochi Dum 21 Mar 2010, 11:34 am

si dupa cum se vede e foarte bine Smile
pacat ca se gasesc pentru o perioada scurta..dar si eu mananc cu kilele..
sare.ochi
sare.ochi

Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 44

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de little light Dum 21 Mar 2010, 11:40 am

Copiii obişnuiesc să pape?Sau,ma rog...unul dintre ei că fata e micuţă.
Eu pe Bubu nu reuşesc s-o conving deloc să mănânce fructe în starea lor naturală.
little light
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de another Dum 21 Mar 2010, 11:59 am

another a scris:Mie de exemplu nu mi-au plăcut niciodată covrigeii ăia la punguliţe de-alea foşnitoare. Mă enervează numai ideea că ar veni cineva lângă mine să foşnească punga şi să cronţăne din dinţi la covrigi de-ăia! De-aia nu-mi plac nici mie! Măcar dacă ai fi putut să-i mănânci cu muştar!
Mamă-Doamne...! Parcă eram pus pe aragaz, la foc mare! affraid
E clar că am nevoie de câteva zile de concediu!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Franz Schneider Lun 12 Apr 2010, 12:31 pm

Varza

Folositi-o mai ales cruda. Face cat un depozit intreg de medicamente.
* Hepatita, bolile de ficat in general
- o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.
* Boala canceroasa
- in ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai putin de 94 de studii care au aratat ca varza c onsumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:
* Cancerul vezicii urinare
– sunt diagnosticate la nivel mondial, in medie, cate 336.000 de noi cazuri in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei. Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de
varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.
* Cancerul de prostata
- o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.
* Cancerul la san
- nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.
* Cancerul de colon si de rect
- intr-un studiu-gigant facut in Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu, publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta localizare. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.
* Cataracta
- salata de varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub forma de salata.

Tratamente interne
* Obezitate
- in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de slabire pe baza de varza fac adevarate furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care... nu v-o recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale.
* Adjuvant contra cancerului uterin
- un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de administrare analizele au aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi.
* Adjuvant contra cancerului la san
- mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.
* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza
- cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea20placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.
* Constipatia
- cel mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat constipatia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre alimentare, de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.
* Surmenaj fizic si intelectual
- consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice..
* Menopauza
- studii preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.
* Infectii respiratorii
- varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii. Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

Tratamente externe
* Arsuri de gravitate mica si medie
- se fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.
* Rani care se vindeca greu
- se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.
* Eczeme infectioase, infectii fungice
- frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
* Cancer de piele
- se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai savante si invazive metode de tratament dau gres.
* Entorsa, luxatii
- se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.
* Dureri reumatice
- pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

FRUMUSETE
* Ten incarcat
- se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.
* Piele imbatranita
- bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema hidratanta.

VARZA ROSIE
Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine de pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina.
Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:

* Alzheimer
- antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor20din sistemul nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.
*Febra
- se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.
* Alergia
- este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Franz Schneider Sam 15 Mai 2010, 11:22 am

7 lucruri pe care nu le stiai despre ceai

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de aurora Mar 18 Mai 2010, 11:30 pm

Sucul de sfeclă roşie este un excelent remediu împotriva anemiei!

Pentru că este bogată în potasiu şi acid folic ,
sfecla roşie este benefică celor care au probleme de inimă,
reglează tensiunea arterială şi asigură o bună protecţie cardiacilor,
asigură o bună funcţionare a musculaturii inimii.

Hipertensivii pot face o cură de două luni cu suc de sfeclă roşie.
Sucul se poate face dintr-o sfeclă roşie, la care se adaugă doi morcovi şi o rădăcină de ţelină.
aurora
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de stefan Mier 19 Mai 2010, 9:16 am

Fain thread!Very Happy
la mine-n stomăcel intră numai ce-mi place! Că şi aşa n-am numai o viaţă, măcar să-mi bucur papilele. Nu-s adeptul mâncărilor exotice, că le-am gustat şi nu m-au încântat! Porcul, oul, viţelul şi pulpa de pui:D sunt baza la mine! O să mor satisfăcut! (perverşilor, să nu înţelegeţi prin "satisfăcut" c-o să mor în braţele lui Elton John!!!!)
stefan
stefan

Mesaje : 393
Data de inscriere : 08/05/2010
Varsta : 57
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Franz Schneider Mier 19 Mai 2010, 9:20 am

Normal. Ca doar nu ai tu inima aia sa-l inseli pe chinnez !!! lol!
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de stefan Mier 19 Mai 2010, 9:22 am

Unde mai pui că-n relaţia mea cu şaolinu' eu sunt ăl cu jderu'!Very Happy
stefan
stefan

Mesaje : 393
Data de inscriere : 08/05/2010
Varsta : 57
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Franz Schneider Mier 19 Mai 2010, 9:31 am

TRAIASCA "JDERU' !!!"
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de stefan Mier 19 Mai 2010, 9:54 am

Să vezi ce se roagă şaolinu' pt. asta! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
stefan
stefan

Mesaje : 393
Data de inscriere : 08/05/2010
Varsta : 57
Localizare : Cluj-Napoca

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de little light Joi 08 Iul 2010, 7:08 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pro si contra...cafea! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
little light
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Ce intra in stomacul nostru! - Pagina 2 Empty Re: Ce intra in stomacul nostru!

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum