MURATURI
4 participanți
Pagina 1 din 1
MURATURI
N-am gasit unde sa postez retete de muraturi, asa ca iacata-ma-s aici!
Gogosari in otet diluat cu zeama lor.
5 kg gogosari, 1 litru otet, 600 g zahar, 4 linguri rase de sare.
Se amesteca otetul, zaharul si sarea, apoi se pun gogosarii taiati felii de 1 cm grosime in aceasta solutie. Se lasa 24 de ore, amestecandu-se din cand in cand. Se pun in borcane.
Gogosari in otet diluat cu zeama lor.
5 kg gogosari, 1 litru otet, 600 g zahar, 4 linguri rase de sare.
Se amesteca otetul, zaharul si sarea, apoi se pun gogosarii taiati felii de 1 cm grosime in aceasta solutie. Se lasa 24 de ore, amestecandu-se din cand in cand. Se pun in borcane.
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
interesant... dar astia sunt taiati asa de subtiri? nu se inmoaie?
Ma asteptam sa fie sferturi.
Tu ai mancat din'astia?
Ma asteptam sa fie sferturi.
Tu ai mancat din'astia?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:interesant... dar astia sunt taiati asa de subtiri? nu se inmoaie?
Ma asteptam sa fie sferturi.
Tu ai mancat din'astia?
A deschis doamna un borcan si am gustat. Is tari parca-s proaspeti. De ce sa fie moi, se lucreaza la rece. Asa incap mai multi si erau cat sa bagi 1-2 in gura, probabil erau si gogosarii mici, asta nu mai stiu. Parca-s mai dulci decat aia obisnuiti la otet...
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
zaraza26 a scris:aurora a scris:interesant... dar astia sunt taiati asa de subtiri? nu se inmoaie?
Ma asteptam sa fie sferturi.
Tu ai mancat din'astia?
A deschis doamna un borcan si am gustat. Is tari parca-s proaspeti. De ce sa fie moi, se lucreaza la rece. Asa incap mai multi si erau cat sa bagi 1-2 in gura, probabil erau si gogosarii mici, asta nu mai stiu. Parca-s mai dulci decat aia obisnuiti la otet...
Si se pun in borcane, se infileteaza capacul si atata? Se pun direct in camara?
Nu se mai fierb in apa, nu se sterilizeaza nicicum?
Pai daca e asa de simplu, cu siguranta as incerca.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:zaraza26 a scris:
A deschis doamna un borcan si am gustat. Is tari parca-s proaspeti. De ce sa fie moi, se lucreaza la rece. Asa incap mai multi si erau cat sa bagi 1-2 in gura, probabil erau si gogosarii mici, asta nu mai stiu. Parca-s mai dulci decat aia obisnuiti la otet...
Si se pun in borcane, se infileteaza capacul si atata? Se pun direct in camara?
Nu se mai fierb in apa, nu se sterilizeaza nicicum?
Pai daca e asa de simplu, cu siguranta as incerca.
Acuma dupa ce am reteta si eu sunt sigura ca o voi aplica. I-am spus sotului ca mi s-a parut mai dulce, dar eu nu fac mofturi. Daca n-o sa manance, imi ramane mie!
Chiar am intrebat-o aseara daca nu se fierb dupa infiletare... Nu si iar nu!
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Oare daca as incerca sa pun si bucatele mici de conopida
impreuna cu gogosarii?
impreuna cu gogosarii?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:Oare daca as incerca sa pun si bucatele mici de conopida
impreuna cu gogosarii?
De ce nu? Incercarea moarte n-are!
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Am facut ieri gogosarii... am pus si buchetele mici de conopida,
si niste hrean taiat rondele, si boabe de piper colorate si cateva foi de dafin.
Si le-am tot amestecat cu mana, ca le-am asezat intr-un cratitoi mare
si cel mai bine si mai usor se amesteca cu mana.
Miros foarte fain ... si au culoare frumoasa.
Azi ii asez in borcane si fac poze.
si niste hrean taiat rondele, si boabe de piper colorate si cateva foi de dafin.
Si le-am tot amestecat cu mana, ca le-am asezat intr-un cratitoi mare
si cel mai bine si mai usor se amesteca cu mana.
Miros foarte fain ... si au culoare frumoasa.
Azi ii asez in borcane si fac poze.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:Am facut ieri gogosarii... am pus si buchetele mici de conopida,
si niste hrean taiat rondele, si boabe de piper colorate si cateva foi de dafin.
Si le-am tot amestecat cu mana, ca le-am asezat intr-un cratitoi mare
si cel mai bine si mai usor se amesteca cu mana.
Miros foarte fain ... si au culoare frumoasa.
Azi ii asez in borcane si fac poze.
Harnica si priceputa ai mai fost! Si esti!
La noi joia e zi de targ si in joia asta e Ziua Gospodarului. E plina piata de legume si fructe, o sa fie si o expozitie, si alte actiuni. Sper sa ma duca astia in oras dupa probe si sa iau gogosari si prune, ca mi-e dor de o dulceata de prune. Acuma ma tenteaza si pe mine sa asortez gogosarii cu alte culori... Sper sa nu uit... oricum am hrean in gradina!
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Daca ai rabdare, si daca gasesti prune mi mari si carnoase,
incearca sa le decojesti... e grozava dulceata asa, e mai fina.
Eu as lua piersici ... sa le decojesc si sa trag o tura de dulcet...
incearca sa le decojesti... e grozava dulceata asa, e mai fina.
Eu as lua piersici ... sa le decojesc si sa trag o tura de dulcet...
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:Daca ai rabdare, si daca gasesti prune mi mari si carnoase,
incearca sa le decojesti... e grozava dulceata asa, e mai fina.
Eu as lua piersici ... sa le decojesc si sa trag o tura de dulcet...
Am facut din piersici decojite, prima data anul asta, n-am mai facut deloc din piersici. Dar din prune vreau cu coaja, sa fie ca la mama acasa, n-ar fi rau daca as pregati niste nuci, si am sa fac o exceptie. Pentru ca eu nu am timp sa fierb pana mai scade si sa pun putin zahar, o sa pun gelatina din comert ca vreau mai putin dulce.
Am fost in piata, am luat gogosari, 3,5 kg, o conopida mica, trei castraveti, si probabil o sa pun de decor si radacina de patrunjel taiat rondele. Ca mai am acasa. Asa mi-a venit...
Prune n-am gasit sa-mi placa, eu vreau din alea de magiun, mici, ascutite si incepute a se usca... cretze la capat. Daca nu ajung maine in piata, ma duc sambata.
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
zaraza26 a scris:aurora a scris:Daca ai rabdare, si daca gasesti prune mi mari si carnoase,
incearca sa le decojesti... e grozava dulceata asa, e mai fina.
Eu as lua piersici ... sa le decojesc si sa trag o tura de dulcet...
Am facut din piersici decojite, prima data anul asta, n-am mai facut deloc din piersici. Dar din prune vreau cu coaja, sa fie ca la mama acasa, n-ar fi rau daca as pregati niste nuci, si am sa fac o exceptie. Pentru ca eu nu am timp sa fierb pana mai scade si sa pun putin zahar, o sa pun gelatina din comert ca vreau mai putin dulce.
Am fost in piata, am luat gogosari, 3,5 kg, o conopida mica, trei castraveti, si probabil o sa pun de decor si radacina de patrunjel taiat rondele. Ca mai am acasa. Asa mi-a venit...
Prune n-am gasit sa-mi placa, eu vreau din alea de magiun, mici, ascutite si incepute a se usca... cretze la capat. Daca nu ajung maine in piata, ma duc sambata.
Nu pune gelatina in dulceata.
Cumpara pliculete de GEL FIX pentru dulceata ... este pentru kil la kil, sau 1 kil zahar la 2 kile fructe,
sau si mai putin zahar (uita0te pe plic, exista 3 feluri, in functie de cantitatea de zahar)
Se fierbe foarte putin si iese foarte bun
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: MURATURI
aurora a scris:zaraza26 a scris:
Am facut din piersici decojite, prima data anul asta, n-am mai facut deloc din piersici. Dar din prune vreau cu coaja, sa fie ca la mama acasa, n-ar fi rau daca as pregati niste nuci, si am sa fac o exceptie. Pentru ca eu nu am timp sa fierb pana mai scade si sa pun putin zahar, o sa pun gelatina din comert ca vreau mai putin dulce.
Am fost in piata, am luat gogosari, 3,5 kg, o conopida mica, trei castraveti, si probabil o sa pun de decor si radacina de patrunjel taiat rondele. Ca mai am acasa. Asa mi-a venit...
Prune n-am gasit sa-mi placa, eu vreau din alea de magiun, mici, ascutite si incepute a se usca... cretze la capat. Daca nu ajung maine in piata, ma duc sambata.
Nu pune gelatina in dulceata.
Cumpara pliculete de GEL FIX pentru dulceata ... este pentru kil la kil, sau 1 kil zahar la 2 kile fructe,
sau si mai putin zahar (uita0te pe plic, exista 3 feluri, in functie de cantitatea de zahar)
Se fierbe foarte putin si iese foarte bun
Da, din ala... N-am pus niciodata si stiam ceva din... amintiri. Mersi de informatie, nu stiu ce gaseam la magazin pana la urma...
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Sau, după cum spunea un camarad de-al meu, încercarea moare-n arte...zaraza26 a scris:aurora a scris:Oare daca as incerca sa pun si bucatele mici de conopida
impreuna cu gogosarii?
De ce nu? Incercarea moarte n-are!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: MURATURI
another a scris:Sau, după cum spunea un camarad de-al meu, încercarea moare-n arte...zaraza26 a scris:
De ce nu? Incercarea moarte n-are!
Nu ma provocaaaa... Varianta mea ar fi "Incercat nu esti in moarte".
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Am pregatit aseara gogosarii, cu conopida, radacina de patrunjel si castraveti. Azi ii pun in borcane si probabil o sa adaug piper si foi de dafin! Hmm, ce-ar fi sa pun boabe de mustar? Ca de hrean m-am saturat... mai schimb...
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
zaraza26 a scris:Am pregatit aseara gogosarii, cu conopida, radacina de patrunjel si castraveti. Azi ii pun in borcane si probabil o sa adaug piper si foi de dafin! Hmm, ce-ar fi sa pun boabe de mustar? Ca de hrean m-am saturat... mai schimb...
N-am mai fost la magazin, asa ca am renuntat la boabe de mustar. Am umplut doua borcane de 2 litri, ca am multe borcane pline de 800, iar cele mai mari au ramas goale anul asta. N-am numai 5 borcane de 2 si 3 litri cu castraveti murati... Si s-a mai umplut un borcan de 800 cu gogosari, mai mult cu zeama insa. Daca am pus castraveti, am obtinut mai multa zeama...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: MURATURI
Wooooooooooooooooooooow...........!
Bravo, felicitări!
Bravo, felicitări!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: MURATURI
Azi am pus murăturile. Poze le fac abia când vor fi gata.
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: MURATURI
aurora a scris:și iată produsele fabricii mele de murături din anul acesta...
Mama, ce-mi lasa gura apa... as manca muraturi toata ziua... in principiu... cu ceva pe langa ele? Totusi?
Bravo, ce bine arata camara toamna!
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|