Rulada cu crema de branza
2 participanți
Pagina 1 din 1
Rulada cu crema de branza
Rulada cu crema de branza
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 ml apa fiarta
60 g faina
1 lingurita boia
60 g unt topit
1 lingurita praf de copt
sare
Crema:
200 g crema de branza (eu am folosit Almette)
100 gr branza feta
100 gr branza de vaci
1 fir marar
2 fire ceapa verde
sare, piper
Preparare:
Separam ouale si batem albusurile
spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa
fierbinte adaugata in fir subtire.
Adaugam faina si praful de copt
(stins cu otet sau cu lamaie) in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul
topit.
Adaugam apoi boiaua iar la final
spuma de albusuri, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de cuptor,
tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 10-15
minute, apoi testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il
rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de
copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza-
astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!
Pentru umplutura amestecam crema de
branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnza de
vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider putin.
Apoi se portioneaza in felii.
In final arata cam asa:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 ml apa fiarta
60 g faina
1 lingurita boia
60 g unt topit
1 lingurita praf de copt
sare
Crema:
200 g crema de branza (eu am folosit Almette)
100 gr branza feta
100 gr branza de vaci
1 fir marar
2 fire ceapa verde
sare, piper
Preparare:
Separam ouale si batem albusurile
spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa
fierbinte adaugata in fir subtire.
Adaugam faina si praful de copt
(stins cu otet sau cu lamaie) in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul
topit.
Adaugam apoi boiaua iar la final
spuma de albusuri, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de cuptor,
tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 10-15
minute, apoi testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il
rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de
copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza-
astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!
Pentru umplutura amestecam crema de
branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnza de
vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider putin.
Apoi se portioneaza in felii.
In final arata cam asa:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Rulada cu crema de branza
Scoatem blatul din cuptor si il
rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de
copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza-
astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!
Cel putin in poza... arata TERIBIL !!! Foarte aspectuoasa ti-a iesit!
Eu o singura data am riscat sa fac "rulada" ... mi s-a lipit de prosopul ud... n-am mai riscat a doua oara.
Dar ideea asta cu hartia peste prosop mi se pare ingenioasa... cred ca as incerca !!!
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Rulada cu crema de branza
Da, este foarte aspectuoasa dar si foarte gustoasa. Trebuie sa ma crezi pe cuvant.aurora a scris:
Cel putin in poza... arata TERIBIL !!! Foarte aspectuoasa ti-a iesit!
Eu o singura data am riscat sa fac "rulada" ... mi s-a lipit de prosopul ud... n-am mai riscat a doua oara.
Dar ideea asta cu hartia peste prosop mi se pare ingenioasa... cred ca as incerca !!!
Nu s-a lipit de prosop ba este foarte "elastica" si s-a rulat usor. Zilele urmatoare fac rulada cu gem [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Rulada cu crema de branza
Mihaela a scris:Da, este foarte aspectuoasa dar si foarte gustoasa. Trebuie sa ma crezi pe cuvant.aurora a scris:
Cel putin in poza... arata TERIBIL !!! Foarte aspectuoasa ti-a iesit!
Eu o singura data am riscat sa fac "rulada" ... mi s-a lipit de prosopul ud... n-am mai riscat a doua oara.
Dar ideea asta cu hartia peste prosop mi se pare ingenioasa... cred ca as incerca !!!
Nu s-a lipit de prosop ba este foarte "elastica" si s-a rulat usor. Zilele urmatoare fac rulada cu gem [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cand ajung acasa incerc si eu !!!
In blatul pentru rulada cu gem, pui zahar? cat?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Rulada cu crema de branza
Am facut azi rulada cu gem, este super-excelenta [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] si am postat reteta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]aurora a scris:
Cand ajung acasa incerc si eu !!!
In blatul pentru rulada cu gem, pui zahar? cat?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|