Găluşte cu CAISE
4 participanți
Pagina 1 din 1
Găluşte cu CAISE
Găluşte cu CAISE
Ce ai nevoie:
12 CAISE mici
6 linguri ZAHĂR BRUN
1 lingură SCORŢIŞOARĂ măcinată
Pentru ALUAT
250 gr BRÂNZĂ de VACĂ, bine scursă
50 gr UNT
2 linguri ZAHĂR
50 gr GRIŞ
100 g FĂINĂ
1 GĂLBENUŞ
1 esenţă de VANILIE ( eu am pus pliculeţe de zahăr vanilat)
Pentru asezonare
MIERE
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ce ai nevoie:
12 CAISE mici
6 linguri ZAHĂR BRUN
1 lingură SCORŢIŞOARĂ măcinată
Pentru ALUAT
250 gr BRÂNZĂ de VACĂ, bine scursă
50 gr UNT
2 linguri ZAHĂR
50 gr GRIŞ
100 g FĂINĂ
1 GĂLBENUŞ
1 esenţă de VANILIE ( eu am pus pliculeţe de zahăr vanilat)
Pentru asezonare
MIERE
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Găluşte cu CAISE
Se freacă spumă untul cu zahărul.
Se adaugă treptat grişul, brânza sfărâmată cu furculiţa sau trecută prin sită,
vanilia şi gălbenuşul.
Se frământă cu mâna, adăugând treptat făina, până se obţine un aluat omogen,
care se dă la frigider 20 de minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adaugă treptat grişul, brânza sfărâmată cu furculiţa sau trecută prin sită,
vanilia şi gălbenuşul.
Se frământă cu mâna, adăugând treptat făina, până se obţine un aluat omogen,
care se dă la frigider 20 de minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Găluşte cu CAISE
Aluatul se întinde pe planşetă în foaie şi se împarte în 12 pătrate.
În fiecare pătrat se pune o caisă, se înfăşoară bine în aluat şi se modelează între palme găluşca.
Se pune la fiert apă cu un pic de sare, într-o cratiţă mai mare.
Când apa începe să clocotească, se pun găluştele una câte una.
Se lasă să fiarbă, la foc mic, până se ridică la suprafaţă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
În fiecare pătrat se pune o caisă, se înfăşoară bine în aluat şi se modelează între palme găluşca.
Se pune la fiert apă cu un pic de sare, într-o cratiţă mai mare.
Când apa începe să clocotească, se pun găluştele una câte una.
Se lasă să fiarbă, la foc mic, până se ridică la suprafaţă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ultima editare efectuata de catre aurora in Mar 05 Iul 2011, 6:15 pm, editata de 1 ori
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Găluşte cu CAISE
Voi folosi acest aluat şi la găluştele cu prune.
Mai ales că am avut uneori "rateuri" din cauza cartofilor prea apoşi.
Cred că astfel de găluşte se pot face cu orice fel de fruct.
Soţul zicea, de exemplu, că ar merge şi cu cireşe.
Mai ales că am avut uneori "rateuri" din cauza cartofilor prea apoşi.
Cred că astfel de găluşte se pot face cu orice fel de fruct.
Soţul zicea, de exemplu, că ar merge şi cu cireşe.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Găluşte cu CAISE
Da, da, da, da, da!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Găluşte cu CAISE
Sint f bune, reteta e excelenta, multumim, Aurora.
primavera- Mesaje : 14
Data de inscriere : 22/01/2011
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum