Dulceata de cirese mari
3 participanți
Pagina 1 din 1
Dulceata de cirese mari
Ingrediente:
- 1.5 kg cirese
- o lamaie
- 1.5 kg zahar
- un pliculet de zahar vanilat
Se spala ciresele, se scot samburii (operatie cam naspa dar rezultatul merita ).
Apoi se da prin razatoare coaja de la lamaie si se stoarce zeama cu un instrument special pentru citrice. Atat coaja cat si zeama de la lamaie se amesteca cu ciresele si se lasa asa.
Acestea sunt ciresicile:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Separat se prepara siropul astfel: se pune 1.5 kg apa cu zaharul (1.5 kg) pe foc in oala si se fierbe pana devine putin consistent si lipicios. Ca timp, cam 20 -25 minute. Cand siropul este gata se adauga in oala ciresele si se lasa sa fiarba la foc mic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se fierbe asa la foc mic cam o ora (asa am facut eu pentru cantitatile astea). Intre timp se mai amesteca cu o lingura, se mai spumuieste, desi nu e musai.
Eu imi dau seama asa intuitiv cand e gata. Practic e gata atunci cand e legata nici prea tare nici prea subtire. Aici intervine talentul si simtul culinar
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este extraordinar de buna
Apoi se pune in borcane. Mie mi-au iesit astea trei borcane (sunt de marimi diferite).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- 1.5 kg cirese
- o lamaie
- 1.5 kg zahar
- un pliculet de zahar vanilat
Se spala ciresele, se scot samburii (operatie cam naspa dar rezultatul merita ).
Apoi se da prin razatoare coaja de la lamaie si se stoarce zeama cu un instrument special pentru citrice. Atat coaja cat si zeama de la lamaie se amesteca cu ciresele si se lasa asa.
Acestea sunt ciresicile:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Separat se prepara siropul astfel: se pune 1.5 kg apa cu zaharul (1.5 kg) pe foc in oala si se fierbe pana devine putin consistent si lipicios. Ca timp, cam 20 -25 minute. Cand siropul este gata se adauga in oala ciresele si se lasa sa fiarba la foc mic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se fierbe asa la foc mic cam o ora (asa am facut eu pentru cantitatile astea). Intre timp se mai amesteca cu o lingura, se mai spumuieste, desi nu e musai.
Eu imi dau seama asa intuitiv cand e gata. Practic e gata atunci cand e legata nici prea tare nici prea subtire. Aici intervine talentul si simtul culinar
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Este extraordinar de buna
Apoi se pune in borcane. Mie mi-au iesit astea trei borcane (sunt de marimi diferite).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Dulceata de cirese mari
Foarte foarte interesanta reteta ta...are multe secrete in ea.
Eu nu am facut niciodata asa, dar neaparat incerc,
pentru ca simt ca iese "dulceata adevarata"!!!
Chestia cu lamaie pe fructe este de-a dreptul grozava...
le pastreaza culoarea si cred ca le intareste un pic, nu?
Oare merge si la alte fructe?
Eu nu am facut niciodata asa, dar neaparat incerc,
pentru ca simt ca iese "dulceata adevarata"!!!
Chestia cu lamaie pe fructe este de-a dreptul grozava...
le pastreaza culoarea si cred ca le intareste un pic, nu?
Oare merge si la alte fructe?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Dulceata de cirese mari
Te asigur Aurora ca este foarte buna Si fructele raman intregi fie ca sunt capsuni, cirese sau altele
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Dulceata de cirese mari
Esti chiar de belea... alune in dulceata? si ai pus multe, si intregi...
Sper ca nu-s si samburi de cirese printre ele...
Sper ca nu-s si samburi de cirese printre ele...
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Dulceata de cirese mari
Nu imi place dulceata cu alune prin ea Nici cu miez de nuci.
Acum fac dulceata de caise. Si am pus si doua piersici Zilele urmatoare fac si dulceata de piersici, sigur! Caisele s-au mai sfaramat insa piersicile au ramas intregi.
Acum fac dulceata de caise. Si am pus si doua piersici Zilele urmatoare fac si dulceata de piersici, sigur! Caisele s-au mai sfaramat insa piersicile au ramas intregi.
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Dulceata de cirese mari
OH, thanks GOD! Cat am cautat reteta asta !!!! O pierdusem. Ce bine faceam eu cand mai scriam pe forumuri ... eh, vremuri apuse ... (ecoul meeu, eeu, eu ,uuuu)
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Dulceata de cirese mari
Ai făcut dulceaţă de cireşe, Mihaela?
Adică, anul ăsta, întreb...!
Adică, anul ăsta, întreb...!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Dulceata de cirese mari
Da. Si a iesit foarte buna - si gratie acestei postari .
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Dulceata de cirese mari
Păi, n-ai făcut şi poze?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Dulceata de cirese mari
Pai sunt deja poze, un pic mai sus .another a scris:Păi, n-ai făcut şi poze?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|