DULCEŢURI
3 participanți
Pagina 1 din 1
Re: DULCEŢURI
Dacă mai scrii măcar o singură dată către mine și îmi spui să postez rețeta, să scriu, să descriu etc., o să-ți dau linck-ul acesta! Păi, unde e rețeta? De ce pui numai fotografii?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: DULCEŢURI
Aurora pune numai poze? Eu o sa postez dulceata mea de cirese in care va fi mai mult descriere cu poze doar de la jumatate incolo
Another, las-o, tu n-ai vazut la ce ora a postat?
Another, las-o, tu n-ai vazut la ce ora a postat?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: DULCEŢURI
Abia aştept!Mihaela a scris: Aurora pune numai poze? Eu o sa postez dulceata mea de cirese in care va fi mai mult descriere cu poze doar de la jumatate incolo
Auci...! Acum văzui...Mihaela a scris:Another, las-o, tu n-ai vazut la ce ora a postat?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: DULCEŢURI
asa este... pusesem link-ul pozelor si intentionam sa scriu comentarii la poze
apoi au intervenit alte treburi si nu am mai apucat sa scriu
si ca sa nu se piarda pozele... le-am dat drumul...
apoi au intervenit alte treburi si nu am mai apucat sa scriu
si ca sa nu se piarda pozele... le-am dat drumul...
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: DULCEŢURI
Nu am practic o reteta.
Am spalat visinile, le-am curatat de samburi si
le-am pus in cratita cu zahar ...
la visine am pus 1 kg de zahar la 1 kg de visine (fara samburi).
Se lasa visinile cu zaharul cateva ore macar.
Eu le-am lasat de seara pana a doua zi.
Se pun la fiert, se spumeaza (nici nu stiu DE CE ?!?!?)
(am gustat "spumeala"... nu e buna !!!)
Eu am fiert-o la foc mare, stand cu ochii mereu pe ea.
(spumare, focul cand mai mare, cand mai mic, mai si mestecam usor)
Dupa jumatate de ora, am inceput sa incerc daca e legat siropul.
Am pus cate o picatura de zeama pe o farfurie rece.
Cand s-a format ca o bobitza... am oprit focul!
Am pus dulceata in borcane, cu cat siropamconsiderat eu.
Am scos si 750 ml de "sirop" de visine.
Peste borcane am pus imediat o folie transparenta si am infiletat capacul.
Si l-am pus pe masa in pozitia "rasturnat" timp de 15-30 de minute.
(nu stiu de ce... cica sa se formeze "pojghita"?!?!)
Apoi...ritualul obisnuit...toaletarea si etichetarea borcanelor... si la camara !!!
Am spalat visinile, le-am curatat de samburi si
le-am pus in cratita cu zahar ...
la visine am pus 1 kg de zahar la 1 kg de visine (fara samburi).
Se lasa visinile cu zaharul cateva ore macar.
Eu le-am lasat de seara pana a doua zi.
Se pun la fiert, se spumeaza (nici nu stiu DE CE ?!?!?)
(am gustat "spumeala"... nu e buna !!!)
Eu am fiert-o la foc mare, stand cu ochii mereu pe ea.
(spumare, focul cand mai mare, cand mai mic, mai si mestecam usor)
Dupa jumatate de ora, am inceput sa incerc daca e legat siropul.
Am pus cate o picatura de zeama pe o farfurie rece.
Cand s-a format ca o bobitza... am oprit focul!
Am pus dulceata in borcane, cu cat siropamconsiderat eu.
Am scos si 750 ml de "sirop" de visine.
Peste borcane am pus imediat o folie transparenta si am infiletat capacul.
Si l-am pus pe masa in pozitia "rasturnat" timp de 15-30 de minute.
(nu stiu de ce... cica sa se formeze "pojghita"?!?!)
Apoi...ritualul obisnuit...toaletarea si etichetarea borcanelor... si la camara !!!
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: DULCEŢURI
Dulceata de CAISE - reteta cu GELFIX Clasic 1:1
Am facut intocmai cum zice pe plicul de GELFIX Clasic 1:1, adica 1 kg FRUCTE : 1 kg ZAHAR
(GELFIX - contine pectina extrasa din mere si citrice)
Fructele spalate si scurse se maruntesc fin. ( eu am taiat felii caisele)
Continutul plicului se amesteca cu 2 linguri de zaharsi se pune peste fructe.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intregul amestec se pune la fiert la foc mare.
Dupa ce clocoteste,se ia oala de pe foc, se adauga restul de zahar
si se pune din nou la fiert.
Se fierbe exact 1 minut - "pe ceas" - amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.
(eu am fiert ceva mai mult, vreo 5 minute cel putin, ca mi s-a parut prea "apoasa")
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se umplu imediat borcanele spalate si uscate, apoi se sigileaza.
(eu am pus o folie transparenta si apoi am infiletat capacul)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Borcanele inchise, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.
A iesit foarte buna, si-a pastrat culoarea deschisa si s-a facut foarte repede.
Parerea mea este insa ca nu este "dulceata", ci este "gem".
Si nu are chiar aspectul "clasic" cunoscut de noi, se vede gelatinarea.
(asa cum este de exemplu la gemurile straine din magazine,
dar este mult mai bun decat acestea)
Am facut intocmai cum zice pe plicul de GELFIX Clasic 1:1, adica 1 kg FRUCTE : 1 kg ZAHAR
(GELFIX - contine pectina extrasa din mere si citrice)
Fructele spalate si scurse se maruntesc fin. ( eu am taiat felii caisele)
Continutul plicului se amesteca cu 2 linguri de zaharsi se pune peste fructe.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intregul amestec se pune la fiert la foc mare.
Dupa ce clocoteste,se ia oala de pe foc, se adauga restul de zahar
si se pune din nou la fiert.
Se fierbe exact 1 minut - "pe ceas" - amestecand continuu, apoi se ia de pe foc.
(eu am fiert ceva mai mult, vreo 5 minute cel putin, ca mi s-a parut prea "apoasa")
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se umplu imediat borcanele spalate si uscate, apoi se sigileaza.
(eu am pus o folie transparenta si apoi am infiletat capacul)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Borcanele inchise, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.
A iesit foarte buna, si-a pastrat culoarea deschisa si s-a facut foarte repede.
Parerea mea este insa ca nu este "dulceata", ci este "gem".
Si nu are chiar aspectul "clasic" cunoscut de noi, se vede gelatinarea.
(asa cum este de exemplu la gemurile straine din magazine,
dar este mult mai bun decat acestea)
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: DULCEŢURI
Dulceata de VISINE
Dulceata asta am facut-o "clasic".
Visinile spalate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Curatate de codite (le-am pastrat pentru ceai) si de samburi.
1 kg VISINE + 1 kg ZAHAR
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am lasat visinele cu zaharul de seara pana dimineata,
Apoi le-am pus la fiert lafoc potrivit spre mare.
Am spumat, am amestecat din cand in cand,
avand multa zeama nu era pericol sa se prinda de cratita.
Cred ca am fiert vreo 30 de minute, pana mi s-a parut siropul legat.
(i-am facut si "proba")
Am pus dulceata in borcane, dupa procedura deja cunoscuta.
(borcanul fierbinte acoperit cu folie, infiletat capacul, pus 5 minute cu capacul in jos)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Borcanele curatate, etichetate, gata de pus la camara.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru ca a fost multa zeama,am"scurs" si o sticla de sirop.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si daca tot amfacut poze in balcon...
v-am facut si o surpriza. Vasele mele de lut-emailat,
pentru sarmale (cea maiinalta) si fripturi (cea mai dodoloatza) in special pentru carne de vita.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dulceata asta am facut-o "clasic".
Visinile spalate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Curatate de codite (le-am pastrat pentru ceai) si de samburi.
1 kg VISINE + 1 kg ZAHAR
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am lasat visinele cu zaharul de seara pana dimineata,
Apoi le-am pus la fiert lafoc potrivit spre mare.
Am spumat, am amestecat din cand in cand,
avand multa zeama nu era pericol sa se prinda de cratita.
Cred ca am fiert vreo 30 de minute, pana mi s-a parut siropul legat.
(i-am facut si "proba")
Am pus dulceata in borcane, dupa procedura deja cunoscuta.
(borcanul fierbinte acoperit cu folie, infiletat capacul, pus 5 minute cu capacul in jos)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Borcanele curatate, etichetate, gata de pus la camara.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pentru ca a fost multa zeama,am"scurs" si o sticla de sirop.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si daca tot amfacut poze in balcon...
v-am facut si o surpriza. Vasele mele de lut-emailat,
pentru sarmale (cea maiinalta) si fripturi (cea mai dodoloatza) in special pentru carne de vita.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: DULCEŢURI
Cred că în vasul din stânga imaginii ai adus sărmăluțe la Straja...
Mmmmmm...! Ce bune au fost!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: DULCEŢURI
dadada, asa este
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|