Ciorbă de lobodă
2 participanți
Pagina 1 din 1
Ciorbă de lobodă
Ciorbă de lobodă
Ingrediente
- trei legături de lobodă
- doi morcovi
- doi ardei graşi
- un păstârnac
- două roşii
- o ceapă
- două ouă
- borş
- ulei
- smântână
- piper mărunţit
- leuştean verde
Frunzele de lobodă se aleg bine; se îndepărtează nervurile proeminente.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se taie mărunt zarzavatul - sau se dă pre răzătoare - şi se pune la înăbuşit ceapa.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Când se înmoaie, se adaugă peste ea morcovii, păstârnacul, roşiile tăiate mărunt.
Se lasă la înăbuşit 3-5 minute, în funcţie de tăria focului.
Se adaugă apă caldă - nu puneţi rece, pentru că apa rece va întări zarzavatul înăbuşit!
Adăugaţi după aceea frunzele de lobodă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Nu va dura mult.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Separat, daţi într-un clocot borşul. Ca şi apa pe care aţi adăugat-o mai devreme peste zarzavatul înăbuşit, borşul nu trebuie să fie rece!
În timp ce borşul se află pe foc, bateţi ouăle şi puneţi peste ele trei sau patru linguri de smântână cu puţin piper mărunţit.
Adăugaţi borşul şi lăsaţi corba să dea în clocot din nou. Adăugaţi amestecul de ouă cu smântână.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Opriţi focul şi puneţi deasupra leuştean verde tocat.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu uitaţi de ardei iute, sau harissa!
E mai bună rece...
Poftă mare!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
- trei legături de lobodă
- doi morcovi
- doi ardei graşi
- un păstârnac
- două roşii
- o ceapă
- două ouă
- borş
- ulei
- smântână
- piper mărunţit
- leuştean verde
Frunzele de lobodă se aleg bine; se îndepărtează nervurile proeminente.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se taie mărunt zarzavatul - sau se dă pre răzătoare - şi se pune la înăbuşit ceapa.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Când se înmoaie, se adaugă peste ea morcovii, păstârnacul, roşiile tăiate mărunt.
Se lasă la înăbuşit 3-5 minute, în funcţie de tăria focului.
Se adaugă apă caldă - nu puneţi rece, pentru că apa rece va întări zarzavatul înăbuşit!
Adăugaţi după aceea frunzele de lobodă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Nu va dura mult.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Separat, daţi într-un clocot borşul. Ca şi apa pe care aţi adăugat-o mai devreme peste zarzavatul înăbuşit, borşul nu trebuie să fie rece!
În timp ce borşul se află pe foc, bateţi ouăle şi puneţi peste ele trei sau patru linguri de smântână cu puţin piper mărunţit.
Adăugaţi borşul şi lăsaţi corba să dea în clocot din nou. Adăugaţi amestecul de ouă cu smântână.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Opriţi focul şi puneţi deasupra leuştean verde tocat.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu uitaţi de ardei iute, sau harissa!
E mai bună rece...
Poftă mare!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Ciorbă de lobodă
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|