Ciolan afumat pe pat de legume
5 participanți
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
Ciolan afumat pe pat de legume
Eu cumpăr de obicei două ciolane de-astea afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Crude arată cam așa![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!
Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă..[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adaug un pic de apă plată și puțin ulei de măsline. Pun totul la cuptor. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!
Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă..[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adaug un pic de apă plată și puțin ulei de măsline. Pun totul la cuptor. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
Deja arata foarte bine, Another - chef.
Cred ca o sa-mi cumpar si eu vas din asta (dacic sau roman cum spunea Franz )
Cred ca o sa-mi cumpar si eu vas din asta (dacic sau roman cum spunea Franz )
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
Da, da! Vas roman, dar mie îmi place să-i spun vas dacic, și n-o fac numai din plăcere, ci și pentru a recunoaște un adevăr istoric despre care am să vă vorbesc cândva, legat de vasele astea! Deci, vas dacic, sau vas roman! Este un vas de lut, poros, ca o țiglă!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
Așa! Acum, finalul! Pun usturoi crud în vasul dacic (sau roman ) ! Se spune că usturoiul crud este flăcău!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Acum fac sosul. Folosesc pentru asta roșii coapte, sau, acum iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță d emiere și un ardei iute uscat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
La sfârșit, adaug verdeață - mărar și pătrunjel - în sos![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Însoțesc totul cu așa ceva!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Acum fac sosul. Folosesc pentru asta roșii coapte, sau, acum iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță d emiere și un ardei iute uscat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
La sfârșit, adaug verdeață - mărar și pătrunjel - în sos![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Însoțesc totul cu așa ceva!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
normal - vezi ca am dat astazi undeva linkurile si pentru asa ceva (la Off Topic ???). Varza acra o caleshti, nu ?
cactus- Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 73
Localizare : s-a schimbat
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
Da, eu aşa aş zice, varza acră călită un pic înainte...
Să vedem ce părere are însă maestrul bucătar Another.
Poate ne ajută şi Nicu, ceva idei de la Doina
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
eu in schimb nu am inteles replica ta. merlot-ul din cite stiu e un vin rosu si vinul rosu contine o substanta care scade colesterolul. cu alte cuvinte , consumat in cantitati rezonabile- 1 pahar, la masa, merlot-ul ar conduce la scaderea colesterolului. dinpacate nu il scade asa cum il creste "ciolanu'" . mi-e mila de arterele celor ce consuma bunatatile astea, in schimb mor de pofta
Vizitato- Vizitator
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Ciolan afumat pe pat de legume
ingrid a scris: eu in schimb nu am inteles replica ta. merlot-ul din cite stiu e un vin rosu si vinul rosu contine o substanta care scade colesterolul. cu alte cuvinte , consumat in cantitati rezonabile- 1 pahar, la masa, merlot-ul ar conduce la scaderea colesterolului. din pacate nu il scade asa cum il creste "ciolanu'" . mi-e mila de arterele celor ce consuma bunatatile astea, in schimb mor de pofta
Vaks ; muult, gras si gratis plus.. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ; lasa colesterolul ca ala se dizolva in zeama sfanta ... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cactus- Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 73
Localizare : s-a schimbat
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|