Prajitura cu mere si bezea
3 participanți
Pagina 1 din 1
Prajitura cu mere si bezea
Gata si prajiturica mea cu mere si bezea . Va spun inca de pe acum ca este foarte buna .
Ingrediente:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
mere, 130 g zahar tos, zahar vanilat
Pt blat:
250 g faina
5 galbenusuri
250 g zahar tos
160 g ulei
120 g apa clocotita
esenta de lamaie sau coaja rasa de la lamaie
un pachetel de drojdie uscata
un pachetel de praf de copt care se stinge cu zeama de la o lamaie
Pt bezea:
5 albusuri, 170 g zagar tos, zahar vanilat
Se pun galbenusurile si zaharul tos in castron si se mixeaza pana obtinem o spuma albicioasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugam uleiul si mixam in continuare.
Adaugam apa clocotita si mixam repede in continuare.
Adaugam drojdia si mixam in continuare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Stingem praful de copt cu zeama de la o lamaie:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adauga praful de copt stins si se mixeaza in continuare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugam esenta de lamaie si un praf de sare si bine-nteles mixam in continuare.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia cu o spatula de lemn.
Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata putin cu faina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intre timp s-au copt merele rase cu zaharul, cu zahar vanilat si cu putina scortisoara.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lasam blatul in cuptorul incins cam la 150 de grade timp de 10 min dupa care il scoatem si punem merele rase pe blat cat mai uniform posibil desi e cam dificil de pus uniform. Apoi bagam din nou tava in cuptor si lasam cam 20-25 de minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intre timp am pregatit compozitia de bezea din albusuri si zahar:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Scoatem pentru a adauga compozitia de bezea deasupra. Uniformizam cu o spatula si apoi facem niste striatii cu o furculita. Apoi bagam din nou la cuptor pentru vreo 10 minute. Este de preferat sa fie pusa tava mai sus si daca aveti cuptor cu rezistenta electrica si in partea de sus a cuptorului e si mai ok caci astfel se rumeneste putin bezeaua.
In final arata cam asa si este foarte buna :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
mere, 130 g zahar tos, zahar vanilat
Pt blat:
250 g faina
5 galbenusuri
250 g zahar tos
160 g ulei
120 g apa clocotita
esenta de lamaie sau coaja rasa de la lamaie
un pachetel de drojdie uscata
un pachetel de praf de copt care se stinge cu zeama de la o lamaie
Pt bezea:
5 albusuri, 170 g zagar tos, zahar vanilat
Se pun galbenusurile si zaharul tos in castron si se mixeaza pana obtinem o spuma albicioasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugam uleiul si mixam in continuare.
Adaugam apa clocotita si mixam repede in continuare.
Adaugam drojdia si mixam in continuare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Stingem praful de copt cu zeama de la o lamaie:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adauga praful de copt stins si se mixeaza in continuare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugam esenta de lamaie si un praf de sare si bine-nteles mixam in continuare.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia cu o spatula de lemn.
Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata putin cu faina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intre timp s-au copt merele rase cu zaharul, cu zahar vanilat si cu putina scortisoara.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lasam blatul in cuptorul incins cam la 150 de grade timp de 10 min dupa care il scoatem si punem merele rase pe blat cat mai uniform posibil desi e cam dificil de pus uniform. Apoi bagam din nou tava in cuptor si lasam cam 20-25 de minute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intre timp am pregatit compozitia de bezea din albusuri si zahar:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Scoatem pentru a adauga compozitia de bezea deasupra. Uniformizam cu o spatula si apoi facem niste striatii cu o furculita. Apoi bagam din nou la cuptor pentru vreo 10 minute. Este de preferat sa fie pusa tava mai sus si daca aveti cuptor cu rezistenta electrica si in partea de sus a cuptorului e si mai ok caci astfel se rumeneste putin bezeaua.
In final arata cam asa si este foarte buna :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Prajitura cu mere si bezea
Foarte frumos!
Şi poze?
Şi poze?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Prajitura cu mere si bezea
Nu se vad pozele??another a scris:
Şi poze?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Prajitura cu mere si bezea
ba se văd, dar numai astea?
Oricum, prăjitura pare delicioasă! Poftă bună!
Pozeeeeeee..............!
Oricum, prăjitura pare delicioasă! Poftă bună!
Pozeeeeeee..............!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Prajitura cu mere si bezea
Arata delicios, mi-a lasat gura apa!
iulia- Mesaje : 1087
Data de inscriere : 05/01/2010
Varsta : 53
Re: Prajitura cu mere si bezea
Serveste-te cu incredere Iulia honey
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Re: Prajitura cu mere si bezea
Mihaela, dar de ce nu ai pus aici strudelul tău minunat cu mere?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Prajitura cu mere si bezea
Ok Another, o sa fac un topic separat si o sa postez strudelul cu mereanother a scris:Mihaela, dar de ce nu ai pus aici strudelul tău minunat cu mere?
Mihaela- Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|