Vinete mexicane
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
Vinete mexicane
Vinete mexicane
- două-trei vinete mijlocii
- doi morcovi
- patru ardei graşi
- unul sau doi ardei iuţi
- o cutie medie de ciuperci conservate
- 200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez)
- o jumătate de lămâie
- două căpăţâni de usturoi
- cimbru, busuioc, pătrunjel
- ulei
Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.
Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.
Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi
mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert
fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic,
şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.
Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.
Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- două-trei vinete mijlocii
- doi morcovi
- patru ardei graşi
- unul sau doi ardei iuţi
- o cutie medie de ciuperci conservate
- 200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez)
- o jumătate de lămâie
- două căpăţâni de usturoi
- cimbru, busuioc, pătrunjel
- ulei
Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.
Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.
Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi
mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert
fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic,
şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.
Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.
Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
INCREDIBIL DE ATRACTIV :: BUCATARIA GURMANZILOR :: CARTE DE BUCATE :: FELUL 2 ( ALTCEVA DECAT FRIPTURI )
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|