INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!
INCREDIBIL DE ATRACTIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Apa, în cuptorul cu microunde!

In jos

Apa, în cuptorul cu microunde! Empty Apa, în cuptorul cu microunde!

Mesaj Scris de aurora Joi 20 Mai 2010, 6:31 pm

Apa , în cuptorul cu microunde!!!

Este durerea unei mame al cărei fiu a avut acest stupid şi dureros accident.
Este o întâmplare adevărată, un ghinion pe care l-ar putea avea oricare dintre noi, din neştiinţă sau ignoranţa.

Acum 5 zile fiul meu de 26 de ani s-a decis să bea o ceaşcă cu ceai.
A pus la încălzit la microwave (ceea ce a mai făcut şi înainte în diferite ocazii) o ceaşca cu apă.
Nu ştiu exact pentru cât timp l-a programat însă mi-a zis că dorea să fiarbă apa.
La expirarea timpului, cuptorul s-a stins şi el a scos ceaşca cu apă.
Pe când privea ceaşca, a realizat că apa nu fierbea; totuşi, apa i-a sărit direct în faţă.
El a lăsat să cadă ceaşca din mâini după ce apa i-a sărit în faţă datorită energiei acumulate..
Pe toată faţa are răni de 1s şi 2s grade şi e foarte probabil ca faţa să-i rămână marcată pe lângă faptul că nu mai vede cu ochiul stâng.
Pe când eram la spital, medicul care l-a îngrijit a spus că sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente şi
că nu ar trebui să se pună apa singură la încălzit la microwave.
Dacă se încălzeşte apa în acest mod întotdeauna trebuie să se pună ceva în ea, un beţişor de lemn sau un plic de ceai,
dar dacă se intenţionează să se încălzească doar apa e mai bine să se folosească aragazul.

Iată ce a spus un profesor de fizică despre acest subiect:
"Mulţumesc că m-ai avertizat în privinţa folosirii apei în microunde.
Cunosc câteva cazuri. Acesta se datorează unui fenomen cunoscut ca supraîncălzire."

Se poate întâmpla în orice moment când apa se încălzeşte mai ales dacă recipientul folosit e nou.
Ceea ce se întâmplă e că apa se încălzeşte mult mai rapid înainte ca bulele să se formeze.
Dacă cana e nouă, nu are nici o zgârietură sau un loc unde ar putea să se ducă bulele şi să se formeze bule în apa care fierbe, apa se încălzeşte trecând de timpul care îi ia pentru a se încălzi (cum se spune fierbe...... .
fierbe...... . şi fierbe...... ..)..
Atunci apa se înăbuşă, stă pe loc şi în contact cu aerul ţâşneşte cu putere din cauza energiei pe care o are.


POATE MULŢI NU ŞTIU ACEST LUCRU: A NU SE ÎNCĂLZI APA ÎN MICROWAVE !!!!

Sursa: primit prin mail
aurora
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum