Meniu de Paşte
+3
sare.ochi
little light
aurora
7 participanți
Pagina 1 din 1
Meniu de Paşte
Scrieţi şi voi aici, care când şi cum vă vin ideile, ce şi cum pregătiţi bun pentru Paşte.
Şi în care zi din săptămâna mare !
Şi în care zi din săptămâna mare !
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
Noi am cumpărat azi vopsele pntru ouă.
Am găsit şi o vopsea pentru "oul de Aur!"
Azi am dat şi o comandă pentru "ied" dacă se va găsi.
Nu am mâncat niciodată ied de Paşte, cică este mai bun şi carnea este mai "uşoară".
Am găsit şi o vopsea pentru "oul de Aur!"
Azi am dat şi o comandă pentru "ied" dacă se va găsi.
Nu am mâncat niciodată ied de Paşte, cică este mai bun şi carnea este mai "uşoară".
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
little light- Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Re: Meniu de Paşte
Eu am facut pasca acum 2-3 ani, a iesit foarte buna, dar nu mai am reteta.
Asa ca si eu sunt in cautare!
Asa ca si eu sunt in cautare!
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
am mancat ied de paste multi ani la rand, de la bunicii mei
e mai usor de digerat decat mielul, e adevarat.
e mai usor de digerat decat mielul, e adevarat.
sare.ochi- Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 44
Re: Meniu de Paşte
DROBUL
Spus asa, pe repezeala, eu fac drobul cam asa:
Maruntaiele de miel (de la un singur miel sunt cam putine, si atunci suplimentez cu inca o portie,
sau cu ficat de curcan, eventual si niste carne de miel)
impreuna cu ceapa si ceapa verde, le dunstuiesc in putin ulei.
Le las sa se raceasca si apoi le dau prin masina de tocat.
Adaug condimente (imi place mai piparat), marar si patrunjel verde tocat, smantana cateva linguri,
cateva oua batute ca pentru omleta.
Pun compozitia intr-o cratita - am una larga si putin inalta, se coace mai bine daca nu e inalta compozitia.
Sau pun in tavi de chec (de cozonac) cu oua fierte tare, intregi, in mijloc... este aspectuos cand il tai.
Praporele de obicei este mult prea mic pentru a imbraca compozitia,
asa ca il folosesc doar pentru a acoperi suprafata din cratita.
Il dau la cuptor, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Spus asa, pe repezeala, eu fac drobul cam asa:
Maruntaiele de miel (de la un singur miel sunt cam putine, si atunci suplimentez cu inca o portie,
sau cu ficat de curcan, eventual si niste carne de miel)
impreuna cu ceapa si ceapa verde, le dunstuiesc in putin ulei.
Le las sa se raceasca si apoi le dau prin masina de tocat.
Adaug condimente (imi place mai piparat), marar si patrunjel verde tocat, smantana cateva linguri,
cateva oua batute ca pentru omleta.
Pun compozitia intr-o cratita - am una larga si putin inalta, se coace mai bine daca nu e inalta compozitia.
Sau pun in tavi de chec (de cozonac) cu oua fierte tare, intregi, in mijloc... este aspectuos cand il tai.
Praporele de obicei este mult prea mic pentru a imbraca compozitia,
asa ca il folosesc doar pentru a acoperi suprafata din cratita.
Il dau la cuptor, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
aurora a scris:DROBUL
Spus asa, pe repezeala, eu fac drobul cam asa:
Maruntaiele de miel (de la un singur miel sunt cam putine, si atunci suplimentez cu inca o portie,
sau cu ficat de curcan, eventual si niste carne de miel)
impreuna cu ceapa si ceapa verde, le dunstuiesc in putin ulei.
Le las sa se raceasca si apoi le dau prin masina de tocat.
Adaug condimente (imi place mai piparat), marar si patrunjel verde tocat, smantana cateva linguri,
cateva oua batute ca pentru omleta.
Pun compozitia intr-o cratita - am una larga si putin inalta, se coace mai bine daca nu e inalta compozitia.
Sau pun in tavi de chec (de cozonac) cu oua fierte tare, intregi, in mijloc... este aspectuos cand il tai.
Praporele de obicei este mult prea mic pentru a imbraca compozitia,
asa ca il folosesc doar pentru a acoperi suprafata din cratita.
Il dau la cuptor, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Maruntaiele de la doi miei, fierte si date la robot. Ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si marar , tot verzi si in cantitate "nesimtita", dar puse proaspete, necalite. Condimente pentru carne de miel, la pliculet. Oua , vreo sase, intregi , aruncate in compozitia de mai sus si bagat vastul (in traducere libera, mana!) la mestecat! Fac un aluat fraged si il intind , il umplu cu "drobul" si il rulez , apoi il asez in formele de cozo unse cu ulei. Nu folosesc niciodata praporul pe motiv ca e gras si scarbos, pe cand asa, in aluat, drobul poate fi mancat rece fara sa simti seul ala gretos.
ABBA- Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010
Re: Meniu de Paşte
ABBA a scris:aurora a scris:DROBUL
Spus asa, pe repezeala, eu fac drobul cam asa:
Maruntaiele de miel (de la un singur miel sunt cam putine, si atunci suplimentez cu inca o portie,
sau cu ficat de curcan, eventual si niste carne de miel)
impreuna cu ceapa si ceapa verde, le dunstuiesc in putin ulei.
Le las sa se raceasca si apoi le dau prin masina de tocat.
Adaug condimente (imi place mai piparat), marar si patrunjel verde tocat, smantana cateva linguri,
cateva oua batute ca pentru omleta.
Pun compozitia intr-o cratita - am una larga si putin inalta, se coace mai bine daca nu e inalta compozitia.
Sau pun in tavi de chec (de cozonac) cu oua fierte tare, intregi, in mijloc... este aspectuos cand il tai.
Praporele de obicei este mult prea mic pentru a imbraca compozitia,
asa ca il folosesc doar pentru a acoperi suprafata din cratita.
Il dau la cuptor, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Maruntaiele de la doi miei, fierte si date la robot. Ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si marar , tot verzi si in cantitate "nesimtita", dar puse proaspete, necalite. Condimente pentru carne de miel, la pliculet. Oua , vreo sase, intregi , aruncate in compozitia de mai sus si bagat vastul (in traducere libera, mana!) la mestecat! Fac un aluat fraged si il intind , il umplu cu "drobul" si il rulez , apoi il asez in formele de cozo unse cu ulei. Nu folosesc niciodata praporul pe motiv ca e gras si scarbos, pe cand asa, in aluat, drobul poate fi mancat rece fara sa simti seul ala gretos.
Asta am uitat sa zic, si eu pun ceapa si usturoi verde tocate, crude,
multa verdeata... intr-un an chiar am exagerat, a iesit un drob verde
si eu mestec vartos compozitia cu mana!
Zi-mi si mie cum faci aluatul. Il rulezi, dar fara sa se suprapuna aluatul, nu?
(da, ai dreptate cu praporul, dar la miel de fiecare data e asa de subtire,
si se rumeneste tare si crocant...e aproape insesizabil)
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
Ba da, se suprapune doar pe o parte , acolo unde va fi baza , ca sa aiba rezistenta.
ABBA- Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010
Re: Meniu de Paşte
Criminali!
Spanacul ce are?
Spanacul ce are?
Mr Nobody- Mesaje : 1025
Data de inscriere : 04/01/2010
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
little light- Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Re: Meniu de Paşte
Si atunci? Ce-aveti cu fiintele nevinovate?
Mr Nobody- Mesaje : 1025
Data de inscriere : 04/01/2010
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti
Re: Meniu de Paşte
gustul..din pacate carnea e mai buna ca spanacul
sare.ochi- Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 44
Re: Meniu de Paşte
din pacate? de ce nu din fericire?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
Mi se pare interesanta si reteta asta.
As incerca sa impart aluatul in doua, si sa fac o pasca cu branza mica, si una de-asta.
Pasca cu mazurca
Ingrediente: Aluat de cozonac(150-200 gr)
Compozitie (mazurca)
12 albusuri
200-300g zahar
100g stafide
1 ciocolata (taiata patratele mici)
200g rahat (taiat patratele)
1/2 coaja portocala numai partea colorata si la fel taiata
10-15 nuci rupte bucati
coaja de lamaie rasa
5 pachetele de zahar vanilat
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma si se adauga putin cate putin zaharul, pana cand se ingroasa ca la bezea.
Se adauga toate ingredientele in albusul bezea si se amesteca foarte usor de jos in sus.
Se rastoarna peste aluatul pus in forma de pasca, forma unsa cu ulei.
Compozitia este pentru o tava de cca trei litri.
Mod de servire: Se serveste atat rece cat si calda.
As incerca sa impart aluatul in doua, si sa fac o pasca cu branza mica, si una de-asta.
Pasca cu mazurca
Ingrediente: Aluat de cozonac(150-200 gr)
Compozitie (mazurca)
12 albusuri
200-300g zahar
100g stafide
1 ciocolata (taiata patratele mici)
200g rahat (taiat patratele)
1/2 coaja portocala numai partea colorata si la fel taiata
10-15 nuci rupte bucati
coaja de lamaie rasa
5 pachetele de zahar vanilat
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma si se adauga putin cate putin zaharul, pana cand se ingroasa ca la bezea.
Se adauga toate ingredientele in albusul bezea si se amesteca foarte usor de jos in sus.
Se rastoarna peste aluatul pus in forma de pasca, forma unsa cu ulei.
Compozitia este pentru o tava de cca trei litri.
Mod de servire: Se serveste atat rece cat si calda.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
little light- Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
little light- Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Re: Meniu de Paşte
Offff mereu cand e vorba de facut meniu... nu ma pot hotara... as face si aia, si aia...
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Meniu de Paşte
Sau pe vitel...sau pe porc....cand ma gandesc sa dau mai mult de 4 milioane pe 2 miei, parca mi se ia!
ABBA- Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010
Re: Meniu de Paşte
Nu am gasit ied! O sa luam un miel.
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|