Torturi
+7
ABBA
neica nimeni
Franz Schneider
Doina
aurora
another
nicuvar
11 participanți
Pagina 5 din 5
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Torturi
De acord ! De fapt nici nu ma gandeam la mai mult. Un "mos" ca mine e bine sa fie ponderat. Pai nu ?
Re: Torturi
n-am gasit emoticonul cu inghitit in sec
sare.ochi- Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 44
Re: Torturi
sare.ochi a scris:n-am gasit emoticonul cu inghitit in sec
L-o fi inghitit cineva care inghitea in sec si nu era atent.
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Tort de cafea insiropat cu visinata
Tort de cafea insiropat cu visinata
Blatul: 8 oua, 10 linguri zahar, 1 plic zahar vanilinat, coaja de lamaie, o lingura de rom, 2 linguri de faina, 2 linguri de cafea ness, 10 linguri de nuca prajita macinata.
Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de lamaie, zaharul vanilinat si se bate din nou pana se intareste spuma. Se adauga galbenusurile si se bate de 4-5 ori. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua ness si nuca. Se amesteca prin rasturnare, usor, de 10-11 ori. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa cu unt si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe o planseta de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.
Crema: 3 oua, 50 gr. cacao, 150 gr. zahar, 50 ml. apa., 250 gr. unt.
Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se bate cu un tel-para, in mod continuu 10 minute, insistand pe fundul vasului ca sa nu se coaguleze oul. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacaua, se omogenizeaza si se aseaza castronul pe un vas cu apa rece si se bate pana se raceste. Nu trebuie batut continuu. In momentul cand crema are aprox. aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa clocotita un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.
Siropul: 100 ml. visinata de casa, 100 ml. rom, 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.
Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular ingust. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema intre foi si pe deasupra de jur-imprejur. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Blatul: 8 oua, 10 linguri zahar, 1 plic zahar vanilinat, coaja de lamaie, o lingura de rom, 2 linguri de faina, 2 linguri de cafea ness, 10 linguri de nuca prajita macinata.
Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de lamaie, zaharul vanilinat si se bate din nou pana se intareste spuma. Se adauga galbenusurile si se bate de 4-5 ori. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua ness si nuca. Se amesteca prin rasturnare, usor, de 10-11 ori. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa cu unt si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe o planseta de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.
Crema: 3 oua, 50 gr. cacao, 150 gr. zahar, 50 ml. apa., 250 gr. unt.
Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se bate cu un tel-para, in mod continuu 10 minute, insistand pe fundul vasului ca sa nu se coaguleze oul. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacaua, se omogenizeaza si se aseaza castronul pe un vas cu apa rece si se bate pana se raceste. Nu trebuie batut continuu. In momentul cand crema are aprox. aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa clocotita un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.
Siropul: 100 ml. visinata de casa, 100 ml. rom, 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.
Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular ingust. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema intre foi si pe deasupra de jur-imprejur. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: Torturi
L-am listat... de incercat cu prima ocazie!
Daca-l fac eu pun si poze...cine-l face primul,
sa ne onoreze cu pozele sale ...
Daca-l fac eu pun si poze...cine-l face primul,
sa ne onoreze cu pozele sale ...
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Torturi
Interesant tortul Zarazei!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Torturi
another a scris:Interesant tortul Zarazei!
Il fac de revelion - socrul meu e Vasile, la pasti, de ziua socrului - in iulie, iar daca ziua sotului nu e aproape de pasti, il fac si de ziua lui. Mama avea ca tort traditional tortul cu foi cu miere, cu frisca intre ele si cu capsuni din dulceata! mniam-mniam... De obicei ea face foi mai multe sa aiba, apoi le face cand are chef. Acum locuieste singura.
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Re: Torturi
zaraza26 a scris:Cautand pozele deja incarcate cu pisici, am gasit tortul.
Pe margine m-am jucat in photoshop, ca era folia murdara de crema! mniam-mniam...
zaraza26- Mesaje : 1307
Data de inscriere : 08/01/2010
Varsta : 58
Localizare : Nasaud
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum