Condimentele atractivilor
+2
Andrei
nicuvar
6 participanți
Pagina 1 din 1
Condimentele atractivilor
Topic deschis la sugestia lui another. Sa facem schimb de experienta si sa descoperim noi condimente care s-ar potrivi la diferite feluri de mancare.
Nota: fara aditivi.
Nota: fara aditivi.
Re: Condimentele atractivilor
un pic de miez de nuca pisata pe ceafa in ultima faza de rumenire
Ultima editare efectuata de catre Andrei in Vin 12 Feb 2010, 9:20 pm, editata de 1 ori
Andrei- Mesaje : 202
Data de inscriere : 08/02/2010
Varsta : 55
Localizare : Romania
Re: Condimentele atractivilor
Da, da, da! Sunt de acord!nicuvar a scris:Topic deschis la sugestia lui another. Sa facem schimb de experienta si sa descoperim noi condimente care s-ar potrivi la diferite feluri de mancare.
Nota: fara aditivi.
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Condimentele atractivilor
Checul are ceafă...?Andrei a scris:un pic de nuca pisata pe ceafa in ultima faza de rumenire
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Condimentele atractivilor
Another, de ce nu incepi tu cu condimentul tau cu ardei iute?
Ultima editare efectuata de catre mariana scarlat in Sam 13 Feb 2010, 7:07 pm, editata de 1 ori
mariana scarlat- Mesaje : 393
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 74
Localizare : bucuresti
Re: Condimentele atractivilor
Harissa este un condiment specific popoarelor care trăiesc în Africa de nord. Acolo l-am întîlnit şi eu, în Tunisia, şi mi-a plăcut. Bineîneles că eu am adaptat reţeta, pentru că originalul este cu multe tomate coapte cu care amesteci tocătura de ardei iute. În forma asta de reţetă, trebuie fiert totul,ceea ce nu-mi convine.
Eu am făcut harissa din componente crude, nefierte.
Ingrediente
Ardei iute, uscat (până devine casant)
Busuioc uscat
Mentă uscată
Coreandru (eventual)
Am pus la uscat ardei iuţi. I-am uscat pe balcon.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Când au fost uscaţi bine, aproape casanţi, am scos ardeii din şir, i-am curăţat de cozi şi i-am tocat cu o râşniţă electrică pe care o ţin numai pentru aşa ceva.
Tot cu râşniţa electrică am tocat coreandru, mentă şi busuioc. Eu am grijă să nu toc mărunt-mărunt toate aceste componente. Nu le fac praf, ca făina. Le toc niţel mai mari.
Amestec într-o stachină d epământ, cu o lingură d elemn, toate ingredientele astfel tocate. Caut să nu bag metal în ele (cum ar fi llinguri sau linguriţe). După ce le-ama mestecat, le pun în borcănele, pe straturi, epste care torn ulei de măsline. Procedez aşa, pentru ca amestecul să se ungă bine cu ulei. Când am umplut borcanul, pun niţel mai mult ulei, cam 2-3 milimetri peste suprafaţa amestecului.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Las câteva zile să se ungă bine, timp în care amestec cu lingura de lemn de câteva ori.
Apoi este bună de servit.
Vă informez că eu mănânc aşa ceva şi cu mămăliguţă cu brânză şi smântână!
La cea de-a doua serie pe care am făcut-o, am renunţat la coreandru şi am pus ceva mai mult busuioc. Mi s-a părut mai bine aromată în acest fel.
Când am să fiu mai vioi, o să scriu şi ce-am păţit eu cu harissa asta în Tunisia!
Eu am făcut harissa din componente crude, nefierte.
Ingrediente
Ardei iute, uscat (până devine casant)
Busuioc uscat
Mentă uscată
Coreandru (eventual)
Am pus la uscat ardei iuţi. I-am uscat pe balcon.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Când au fost uscaţi bine, aproape casanţi, am scos ardeii din şir, i-am curăţat de cozi şi i-am tocat cu o râşniţă electrică pe care o ţin numai pentru aşa ceva.
Tot cu râşniţa electrică am tocat coreandru, mentă şi busuioc. Eu am grijă să nu toc mărunt-mărunt toate aceste componente. Nu le fac praf, ca făina. Le toc niţel mai mari.
Amestec într-o stachină d epământ, cu o lingură d elemn, toate ingredientele astfel tocate. Caut să nu bag metal în ele (cum ar fi llinguri sau linguriţe). După ce le-ama mestecat, le pun în borcănele, pe straturi, epste care torn ulei de măsline. Procedez aşa, pentru ca amestecul să se ungă bine cu ulei. Când am umplut borcanul, pun niţel mai mult ulei, cam 2-3 milimetri peste suprafaţa amestecului.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Las câteva zile să se ungă bine, timp în care amestec cu lingura de lemn de câteva ori.
Apoi este bună de servit.
Vă informez că eu mănânc aşa ceva şi cu mămăliguţă cu brânză şi smântână!
La cea de-a doua serie pe care am făcut-o, am renunţat la coreandru şi am pus ceva mai mult busuioc. Mi s-a părut mai bine aromată în acest fel.
Când am să fiu mai vioi, o să scriu şi ce-am păţit eu cu harissa asta în Tunisia!
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Re: Condimentele atractivilor
ardeiu cu tot cu seminte?
aurora- Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara
Re: Condimentele atractivilor
Da, cu tot cu seminţe!aurora a scris:ardeiu cu tot cu seminte?
another- Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|