INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!
INCREDIBIL DE ATRACTIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Condimentele atractivilor

+2
Andrei
nicuvar
6 participanți

In jos

Condimentele atractivilor Empty Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de nicuvar Vin 12 Feb 2010, 8:58 pm

Topic deschis la sugestia lui another. Sa facem schimb de experienta si sa descoperim noi condimente care s-ar potrivi la diferite feluri de mancare.
Nota: fara aditivi.
nicuvar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 68
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de Andrei Vin 12 Feb 2010, 9:16 pm

un pic de miez de nuca pisata pe ceafa in ultima faza de rumenire


Ultima editare efectuata de catre Andrei in Vin 12 Feb 2010, 9:20 pm, editata de 1 ori

Andrei

Mesaje : 202
Data de inscriere : 08/02/2010
Varsta : 55
Localizare : Romania

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de another Vin 12 Feb 2010, 9:20 pm

nicuvar a scris:Topic deschis la sugestia lui another. Sa facem schimb de experienta si sa descoperim noi condimente care s-ar potrivi la diferite feluri de mancare.
Nota: fara aditivi.
Da, da, da! Sunt de acord!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de another Vin 12 Feb 2010, 9:21 pm

Andrei a scris:un pic de nuca pisata pe ceafa in ultima faza de rumenire
Checul are ceafă...?
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de mariana scarlat Sam 13 Feb 2010, 7:05 pm

Another, de ce nu incepi tu cu condimentul tau cu ardei iute?


Ultima editare efectuata de catre mariana scarlat in Sam 13 Feb 2010, 7:07 pm, editata de 1 ori
mariana scarlat
mariana scarlat

Mesaje : 393
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 74
Localizare : bucuresti

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de nicuvar Sam 13 Feb 2010, 7:06 pm

mariana scarlat a scris:Another, de ce nu incepi t cu condimentul tau cu ardei iute?

Harissa? Da. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
nicuvar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 68
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de another Sam 13 Feb 2010, 8:05 pm

Harissa este un condiment specific popoarelor care trăiesc în Africa de nord. Acolo l-am întîlnit şi eu, în Tunisia, şi mi-a plăcut. Bineîneles că eu am adaptat reţeta, pentru că originalul este cu multe tomate coapte cu care amesteci tocătura de ardei iute. În forma asta de reţetă, trebuie fiert totul,ceea ce nu-mi convine.
Eu am făcut harissa din componente crude, nefierte.

Ingrediente
Ardei iute, uscat (până devine casant)
Busuioc uscat
Mentă uscată
Coreandru (eventual)

Am pus la uscat ardei iuţi. I-am uscat pe balcon.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Când au fost uscaţi bine, aproape casanţi, am scos ardeii din şir, i-am curăţat de cozi şi i-am tocat cu o râşniţă electrică pe care o ţin numai pentru aşa ceva.
Tot cu râşniţa electrică am tocat coreandru, mentă şi busuioc. Eu am grijă să nu toc mărunt-mărunt toate aceste componente. Nu le fac praf, ca făina. Le toc niţel mai mari.
Amestec într-o stachină d epământ, cu o lingură d elemn, toate ingredientele astfel tocate. Caut să nu bag metal în ele (cum ar fi llinguri sau linguriţe). După ce le-ama mestecat, le pun în borcănele, pe straturi, epste care torn ulei de măsline. Procedez aşa, pentru ca amestecul să se ungă bine cu ulei. Când am umplut borcanul, pun niţel mai mult ulei, cam 2-3 milimetri peste suprafaţa amestecului.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Las câteva zile să se ungă bine, timp în care amestec cu lingura de lemn de câteva ori.
Apoi este bună de servit.
Vă informez că eu mănânc aşa ceva şi cu mămăliguţă cu brânză şi smântână!

La cea de-a doua serie pe care am făcut-o, am renunţat la coreandru şi am pus ceva mai mult busuioc. Mi s-a părut mai bine aromată în acest fel.

Când am să fiu mai vioi, o să scriu şi ce-am păţit eu cu harissa asta în Tunisia!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de aurora Sam 13 Feb 2010, 8:10 pm

ardeiu cu tot cu seminte?
aurora
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de another Sam 13 Feb 2010, 8:33 pm

aurora a scris:ardeiu cu tot cu seminte?
Da, cu tot cu seminţe!
another
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 59
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de Franz Schneider Vin 24 Iun 2011, 8:47 am

5 condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucate

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Franz Schneider
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 62
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Condimentele atractivilor Empty Re: Condimentele atractivilor

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum