Tarte
+3
Franz Schneider
mariana scarlat
nicuvar
7 participanți
Pagina 1 din 1
Re: Tarte
Foarte repede executată şi foarte gustoasă, tartă!
Felicitări, Doiniţa!
Felicitări şi regizorului!
Felicitări, Doiniţa!
Felicitări şi regizorului!
mariana scarlat- Mesaje : 393
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 74
Localizare : bucuresti
Re: Tarte
Te-ai "golanit" de tot Nicule !
Pai, nu era pacat sa mai munceasca biata Doinita inca odata ?
Pai, nu era pacat sa mai munceasca biata Doinita inca odata ?
Re: Tarte
TARTA CU VISINE
Se ia 1 kg de visine,cu o zi inainte de-a prepara tarta.Se scot samburii. Se pun visinele tavalite prin zahar intr-o strecuratoare, pe un vas,in frigider si se lasa pana a doua zi la scurs(se pot si stoarce usor).
Ingrediente: 1 kg. visine
10 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina alba
Blat pandispan frantuzesc: 10 linguri de zahar se freaca cu 10 galbenusuri pana se topeste zaharul. Intre timp albusurile si telul se lasa la frigider. Dupa ce ati frecat galbrnusurile cu zaharul,se bat albusurile cu un praf de zahar vanilat pana se face spuma"bat".Apoi se pune alternativ cate o lingura de faina(in ploaie,sa nu se faca cocoloase) si o lingura de spuma de albusuri,pana se termina ingredientele.Se ia o tava,se unge cu unt,se tapeteaza cu hartie,se unge iarasi cu unt,se pudreaza pe fundul tavii cu un strat subtire de pesmet fin.Apoi se aseaza pe tot fundul tavii un strat uniform de visine,peste care se toarna pandispanul. Se da la foc potrivit la cuptor.Din timp in timp se verifica cu o scobitoare in ce stadiu se afla pandispanul.Dupa ce s-a copt,tava se rastoarna pe un blat de lemn,se scoate usor hartia,apoi se pudreaza tarta cu zahar pudra. Se taie in dreptunghiuri dupa ce se raceste. Amanuntele sunt pentru barbati ! POFTA BUNA !
Se ia 1 kg de visine,cu o zi inainte de-a prepara tarta.Se scot samburii. Se pun visinele tavalite prin zahar intr-o strecuratoare, pe un vas,in frigider si se lasa pana a doua zi la scurs(se pot si stoarce usor).
Ingrediente: 1 kg. visine
10 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina alba
Blat pandispan frantuzesc: 10 linguri de zahar se freaca cu 10 galbenusuri pana se topeste zaharul. Intre timp albusurile si telul se lasa la frigider. Dupa ce ati frecat galbrnusurile cu zaharul,se bat albusurile cu un praf de zahar vanilat pana se face spuma"bat".Apoi se pune alternativ cate o lingura de faina(in ploaie,sa nu se faca cocoloase) si o lingura de spuma de albusuri,pana se termina ingredientele.Se ia o tava,se unge cu unt,se tapeteaza cu hartie,se unge iarasi cu unt,se pudreaza pe fundul tavii cu un strat subtire de pesmet fin.Apoi se aseaza pe tot fundul tavii un strat uniform de visine,peste care se toarna pandispanul. Se da la foc potrivit la cuptor.Din timp in timp se verifica cu o scobitoare in ce stadiu se afla pandispanul.Dupa ce s-a copt,tava se rastoarna pe un blat de lemn,se scoate usor hartia,apoi se pudreaza tarta cu zahar pudra. Se taie in dreptunghiuri dupa ce se raceste. Amanuntele sunt pentru barbati ! POFTA BUNA !
ANUBIS- Mesaje : 300
Data de inscriere : 16/04/2010
Varsta : 71
Localizare : BUCURESTI
Re: Tarte
Sa-mi aduci si mie! Reteta am preparat-o eu prima data la 19 ani!
ANUBIS- Mesaje : 300
Data de inscriere : 16/04/2010
Varsta : 71
Localizare : BUCURESTI
Re: Tarte
Cand doresti ! Invitatia a fost si la cafea!
ANUBIS- Mesaje : 300
Data de inscriere : 16/04/2010
Varsta : 71
Localizare : BUCURESTI
Re: Tarte
Crezi c-am spus basme de neuitat ?
ANUBIS- Mesaje : 300
Data de inscriere : 16/04/2010
Varsta : 71
Localizare : BUCURESTI
Re: Tarte
ANUBIS a scris:Crezi c-am spus basme de neuitat ?
Mie imi plac retetele cu "poveste", nu ca in cartea de bucate!Another stia sa spuna retete cu povesti sau povesti cu retete. O mai fi stiind?
ABBA- Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010
Re: Tarte
stiu si eu o reteta de tarta cu visine..sau cu caise, dar cu visine e nemaipomenita
si este foarte usor de facut, daca imi iese de fiecare data, in conditiile in care nu sunt grozava in bucatarie
1 kg visine
7 oua
o cana si jumatate zahar
o cana si jumatate faina
2/3 cana ulei
se separa albusurile de galbenus si se bat spuma (cu mixerul, eu )
dupa ce se bat bine se adauga treptat tot zaharul, amestecand tot cu mixerul
apoi se adauga, tot incet, galbenusurile amestecate cu uleiul
iar la final, tot amestecand, faina
se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se arunca cate o visina in aluat pana le consumi pe toate si se baga in cuptorul preincalzit
e foarte buna, iar secretul, zic eu..cu cat mai multe visine cu atat mai buna
si este foarte usor de facut, daca imi iese de fiecare data, in conditiile in care nu sunt grozava in bucatarie
1 kg visine
7 oua
o cana si jumatate zahar
o cana si jumatate faina
2/3 cana ulei
se separa albusurile de galbenus si se bat spuma (cu mixerul, eu )
dupa ce se bat bine se adauga treptat tot zaharul, amestecand tot cu mixerul
apoi se adauga, tot incet, galbenusurile amestecate cu uleiul
iar la final, tot amestecand, faina
se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se arunca cate o visina in aluat pana le consumi pe toate si se baga in cuptorul preincalzit
e foarte buna, iar secretul, zic eu..cu cat mai multe visine cu atat mai buna
sare.ochi- Mesaje : 1865
Data de inscriere : 07/02/2010
Varsta : 44
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|