Prajituri
+8
Blake
laleauaneagra
mariana scarlat
silvi0ara
Sidy
ABBA
Franz Schneider
nicuvar
12 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Prajituri
Piersicute
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca aveti rabdare, puteti sa va uimiti prietenii cu ceva interesant. Acum trei ani am fost la Arieseni cu o punga de piersicute si a disparut imediat. Toata lumea plangea dupa piersicute. Reteta completa:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca aveti rabdare, puteti sa va uimiti prietenii cu ceva interesant. Acum trei ani am fost la Arieseni cu o punga de piersicute si a disparut imediat. Toata lumea plangea dupa piersicute. Reteta completa:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Re: Prajituri
Reteta mea de placinta cu mere.
Se pun intr-un castron mare 2 oua intregi si se freaca bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu, un pic de sare si 2 -3 linguri de otet. Apoi se da pe razatoarea mare un pachet de margarina, ca sa se poata incorpora mai usor, si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Apoi incepem sa adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat suficient de tare pe care il framantam bine si apoi il lasam macar o jumatate de ora la frigider. Intre timp, pregatim umplutura:10 mere curatate de coaja se dau pe razatoare si se amesteca dupa preferinte cu: zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide, etc. Eu nu calesc merele, prefer sa adaug fulgi de ovaz si musli care sa absoarba sucul si sa-l mentina in placinta. Astfel, vom gasi in umplutura tot felul de "surprize" placute! Din aluat , se fac doua foi intre care se va intinde umplutura si se va coace la foc domol. Se lasa sa se raceasca in tava , se taie si se pudreaza.... daca mai aveti timp si nu se mananca direct din tava!
P.S. A doua zi , e mai buna, iar a treia si mai buna...asta daca mai ramane!
Se pun intr-un castron mare 2 oua intregi si se freaca bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu, un pic de sare si 2 -3 linguri de otet. Apoi se da pe razatoarea mare un pachet de margarina, ca sa se poata incorpora mai usor, si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Apoi incepem sa adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat suficient de tare pe care il framantam bine si apoi il lasam macar o jumatate de ora la frigider. Intre timp, pregatim umplutura:10 mere curatate de coaja se dau pe razatoare si se amesteca dupa preferinte cu: zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide, etc. Eu nu calesc merele, prefer sa adaug fulgi de ovaz si musli care sa absoarba sucul si sa-l mentina in placinta. Astfel, vom gasi in umplutura tot felul de "surprize" placute! Din aluat , se fac doua foi intre care se va intinde umplutura si se va coace la foc domol. Se lasa sa se raceasca in tava , se taie si se pudreaza.... daca mai aveti timp si nu se mananca direct din tava!
P.S. A doua zi , e mai buna, iar a treia si mai buna...asta daca mai ramane!
ABBA- Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010
Re: Prajituri
Va dau un desert rapid si delicios :
R & D
1 pachet piscoturi
1 budinca vanilie
4 linguri zahar
5oo ml lapte
1 compot ananas
2-3 mandarine
2 lingurite cacao
frisca
nuca cocos
Se prepara budinca cu 3 linguri zahar si cu laptele conform instructiunilor de pe plic.
Piscoturile se aseaza pe o tava iar budinca calda o rasturnam peste ele si dam tava la rece.
Dupa ce s-a intarit budinca presaram ananasul si feliile de mandarine peste budinca.
Nuca de cocos se presara peste fructe apoi ornam cu frisca.
Deasupra punem sos de cacao facut din cacao si o lingura de zahar plus 70 ml apa.
Pofta mare !
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
R & D
1 pachet piscoturi
1 budinca vanilie
4 linguri zahar
5oo ml lapte
1 compot ananas
2-3 mandarine
2 lingurite cacao
frisca
nuca cocos
Se prepara budinca cu 3 linguri zahar si cu laptele conform instructiunilor de pe plic.
Piscoturile se aseaza pe o tava iar budinca calda o rasturnam peste ele si dam tava la rece.
Dupa ce s-a intarit budinca presaram ananasul si feliile de mandarine peste budinca.
Nuca de cocos se presara peste fructe apoi ornam cu frisca.
Deasupra punem sos de cacao facut din cacao si o lingura de zahar plus 70 ml apa.
Pofta mare !
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sidy- Mesaje : 9
Data de inscriere : 10/01/2010
Varsta : 68
Localizare : Oradea
Re: Prajituri
Deloc !
Nu le insiropezi , pui doar budinca calda pe ele...
Nu le insiropezi , pui doar budinca calda pe ele...
Sidy- Mesaje : 9
Data de inscriere : 10/01/2010
Varsta : 68
Localizare : Oradea
Re: Prajituri
Hmmm,frumos,dar fug repede ca imi fac pofta.
silvi0ara- Mesaje : 12
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
Re: Prajituri
Multumesc mult Nicu,Inca mai bajbai pana invat sa umblu pe aici.
silvi0ara- Mesaje : 12
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
Re: Prajituri
Silvi0ara, trânteşte tu un tortuleţ incredibil........dar adevărat!
mariana scarlat- Mesaje : 393
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 74
Localizare : bucuresti
Re: Prajituri
Problema e sa nu se insiropeze ea cu whisky = 2 litri cand pregateste tortuletzul !!!mariana scarlat a scris:Silvi0ara, trânteşte tu un tortuleţ incredibil........dar adevărat!
Re: Prajituri
Mari,cu tortuletul mai usor,poate peste vreo 2 saptamani.
silvi0ara- Mesaje : 12
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
Re: Prajituri
Cu whisky sau fara Silvi0ara ?silvi0ara a scris:Mari,cu tortuletul mai usor,poate peste vreo 2 saptamani.
Re: Prajituri
Pai depinde,daca tie iti place punem.
Eu prefer ceva mai dulce.
Eu prefer ceva mai dulce.
silvi0ara- Mesaje : 12
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
Re: Prajituri
Aha,am inteles acum. La craciunul viitor.
silvi0ara- Mesaje : 12
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|